עוף בכלי חרס - אל מאגו
סל הקניות שלך
לא נמצאו מוצרים בעגלת הקניות.
100% תשלום מאובטח!
0
סל הקניות שלך
לא נמצאו מוצרים בעגלת הקניות.
100% תשלום מאובטח!
0

עוף בכלי חרס

אנחנו הישראלים אוהבים עוף בלי סוף... בכל מיני צורות הכנה. הפעם, אנחנו שמחים להציג לכם את אחת ממנות הדגל של המטבח הספרדי. עוף צלוי שלם... בצורת צליה מיוחדת ששומרת על העסיסיות עם טעם הגריל המעושן... אל מאגו, שבספרדית אגב הפירוש הוא 'הקוסם'- אכן עושה פה פלאות לבלוטות הטעם, בואו נראה איך....

רכיבים:

הוראות הכנה:

לוקחים את העוף המתובל ומושיבים אותו על צולה העופות שלנו
מסביב לעוף מפזרים את חתיכות הירקות ומתבלים בפלפל ומלח
מעליהם יוצקים את פחית הבירה שנותנת טאצ’ וטעם ייחודי ובנוסף דואגת לעסיסיות הירקות והעוף.
הדלקה והכנת תנור האבן לבישול:
מדליקים את תנור האבן משאירים את פתח הארובה פתוח לרווחה וגם את פתח כניסת האוויר כדי שיהיה מספיק אוויר לבעירה שתחמם את כל התנור ,מעלים את הטמפרטורה לאט לאט עד ל 250 מעלות,טמפרטורה זו מתאימה לצליית עופות ,
עכשיו נפנה את הגחלים לצידו האחד של הטאבון ונכניס את העוף לצידו השני רחוק מערימת הגחלים בכדי שלא ייחרך ונותנים לו שיתבשל לאט לאט, סוגרים את דלת הטאבון ומשאירים את פתח הארובה פתוח בכדי שהטמפרטורה לא תעלה מעל 250 מעלות לאחר 25 דקות פותחים את הטאבון ובודקים את מצב העוף, ברגע שהעוף השחים ,אנו דוקרים אותו בעזרת מזלג ארוך בכדי לבדוק אם הוא מוכן בפנים,ובכדי לגרום לו להתבשל מבפנים.
לאחר 20 דקות נוספות סה”כ 45 דקות אנו לובשים כפפות חסינות אש ומוציאים בעזרתן את הכלי עם העוף.
אם העוף נראה שחום אז הוא מוכן להגשה.

עוד מתכונים לטאבון:

חציל מלנזנה

רכיבים: רוטב בשמל – חמאה/שמן זית, קמח, חלב/חלב צמחי, מלח ופלפל גבינת מוצרלה טרייה עגבניות מרוסקות דק – 400 גרם מלח גס ופלפל שחור שמן

קרא עוד »

פיצה ביאנקה

רכיבים: בצק לפיצה נפוליטנית של אל מאגו רוטב בשמל – חמאה/שמן זית, קמח, חלב/חלב צמחי, מלח ופלפל גבינת מוצרלה טרייה פטריות שמפיניון חתוכות דק שמן

קרא עוד »

פיצה קפרזה

רכיבים: בצק לפיצה נפוליטנית של אל מאגו עגבניות מגי טריות חתוכות לפרוסות דקות כדורי מוצרלה טריים חומץ בלסמי איכותי שמן בלסמי איכותי מלח גס ופלפל

קרא עוד »

צלעות טלה

כל מי שאוהב בשר, על האש, על המנגל ובכלל, מוזמן להתענג על מנות הבשר שיוצאות מאל מאגו. טאבון ובשר זה סיפור אהבה שנמשך כבר מאות שנים, והצלייה המיוחדת מאפשרת להוציא בקלות מנות שף שאפשר להתעלף… והיום – צלעות טלה על פאלנצ’ה בטאבון!

קרא עוד »

No products were found matching your selection.