איך מייבשים את הטאבון?

בסיום תהליך הבנייה, נותרת במבנה הטאבון לחות רבה ולכן חשוב לייבש את הטאבון ע”י העלאת הטמפרטורה בחלל הטאבון בצורה הדרגתית. במידה והטאבון יופעל בחום גבוה וללא תהליך ייבוש יסודי, הלחות שנותרה בגוף הטאבון יכולה להפוך לקיטור שעשוי לגרום לסדקים. תהליך הייבוש נמשך 4 ימים.

תהליך הייבוש באמצעות מבער גז:

חשוב: בכל תהליך הייבוש יש לעבוד עם דלת וארובה פתוחים!

  • יום 1: יש להדליק את המבער על פיילוט (להבת ההצתה) (ולהשאירו פועל למשך 4 שעות .
  • יום 2: יש להדליק את המבער על להבה קטנה  בגובה של  כ-10 ס”מ למשך 4 שעות.
  • יום 3: יש להדליק את המבער על להבה בגובה של כ- 15 ס”מ למשך 4 שעות.
  • יום 4: יש להדליק את המבער לעל להבה בגובה של כ – 20 ס”מ למשך 4 שעות.


בתום 4 ימי הייבוש ניתן לעבוד עם הטאבון בלהבה גבוהה.

חשוב: בכל הדלקה של הטאבון יש לעבוד עם להבה נמוכה כ- 10 דקות לחימום ראשוני למניעת סדקים!

תהליך הייבוש בשימוש בעץ:

חשוב:יש להשתמש רק בעצים טבעיים כגון: אלון, הדרים ,פקאן, אבוקדו, זית, אקליפטוס, חרוב, תפוח וכו’. אין להשתמש בעצים ובחומרי הדלקה המכילים כימיקליים. כמו כן, אין להשתמש במים בכדי לכבות את הלהבה, יש לתת לאש לדעוך מעצמה.  

  • יום 1 : יש לייצר להבה נמוכה (בגובה של כ – 10 ס”מ) במרכז הטאבון ע”י הדלקה של  מספר ענפים דקים. יש לשמור על להבה נמוכה למשך 4 שעות תוך הוספת עצים נוספים בעת הצורך. יש להשאיר את הארובה והדלת פתוחות על מנת לאפשר ללחות לצאת.(ציור 1)
  • יום 2: יש לחזור על התהליך ולהגיע ללהבה נמוכה-בינונית (בגובה של כ- 15 ס”מ). יש לשמור על הלהבה נמוכה למשך 4 שעות תוך הוספת עצים נוספים בעת הצורך.
  • יום 3: יש לחזור על התהליך ולהגיע ללהבה נמוכה-בינונית (בגובה של כ- 20 ס”מ). יש לשמור על הלהבה נמוכה למשך 4 שעות תוך הוספת עצים נוספים בעת הצורך.
  • יום 4: יש לחזור על התהליך ולהגיע ללהבה בינונית (בגובה של 25 ס”מ). יש לשמור על הלהבה למשך 4 שעות תוך הוספת עצים נוספים בעת הצורך.

אולי גם זה יעניין אותך:

No products were found matching your selection.