קלפטיקו – שוק טלה בטאבון – מתכון יווני אותנטי

הפעם אנחנו מבקרים במטבח היווני! שוק טלה עסיסי בטאבון, עם תפוחי אדמה וכל טוב

רכיבים:

הוראות הכנה:

על מנת לייצר את אפקט הבישול האיטי, יש צורך לאטום את הבשר בכלי בישול. אלא אם כן יש לכם קדירת חרס שמתאימה לגודל הכתף ושאר המרכיבים, אז ההמלצה שלי היא לקחת תבנית אפייה עמוקה  ולאטום אותה באמצעות נייר אלומיניום. לא מעט מתכונים משתמשים בנייר אפייה, אני אישית לא מרגיש שהוא עושה את העבודה ולכן ממליץ על נייר אלומניום.

תבקשו שישאירו את החלקים השומניים (הם בדר”כ מפרידים אותם מראש) וכשאתם מגיעים לביתכם, שטפו את הכתף מתחת למים זורמים, ייבשו ושמרו במקרר.

לפני הבישול, וודאו שהכתף בטמפרטורת חדר (שימו אותה במטבח בקערה למשך 2-3 שעות לפני הבישול).

– חממו את הטאבון ל-170 מעלות

– קחו קערה עמוקה והכניסו לתוכה את כל ירקות השורש

– ערבבו שמן, יין, מיץ לימון ותבלינים. הוסיפו אל הקערה עם ירקות השורש וערבבו היטב

– שפכו קצת מהתערובת הנוזלית על תבנית האפייה והניחו את הכתף בתבנית

– שפכו את כל התערובת הנותרת (נוזלים וירקות) על הכתף וסדרו בצורה אחידה על התבנית

– אטמו את התבנית בנייר אלומיניום והכניסו לתנור המחומם מראש למשך 4 שעות

כשפותחים את נייר האלומיניום יש להיזהר! האדים אמנם יעלו ריר בפיכם, אולם גם יהיו חמים מאוד. הכי טוב זה לבדוק לאחר 4 שעות שהבשר כבר ‘נופל מהעצם’ (על מנת לקבל מושג על איך המנה אמורה להראות, ניתן להסתכל בתמונה המצורפת), לאטום בחזרה עם נייר האלומיניום, להגיש לשולחן ולפתוח אל מול כלל הסועדים.

בתיאבון!

עוד מתכונים לטאבון:

כבד קצוץ בטאבון – לפסח!

איזה כיף שהחורף כבר פה! הכנו לכם מתכון מושלם לטבית בטאבון – ארוחה קלה, טעימה, ומנחמת. פשוט שמים בטאבון ללילה ומתעוררים בבוקר לניחוחות מדהימים. בתיאבון!

קרא עוד »

פוטטוס חלומיים בטאבון

טוב זה מתכון שאתם פשוט חיייייבים להכין! 😱 פוטטוס הכי טעימים בעולם מ4 מרכיבים בלבד! שימו לב לשלבי ההכנה כדי שזה ייצא קריספי עם טעם חלומי🤤💥

קרא עוד »

טבית בטאבון

איזה כיף שהחורף כבר פה! הכנו לכם מתכון מושלם לטבית בטאבון – ארוחה קלה, טעימה, ומנחמת. פשוט שמים בטאבון ללילה ומתעוררים בבוקר לניחוחות מדהימים. בתיאבון!

קרא עוד »

No products were found matching your selection.