פיצה נפוליטאנית בתנור עצים

“אנחנו הנפוליטאנים, מזהים ישר פיצה שלא הכינו אותה בתנור עצים, זה פשוט לא אותו הטעם כמו הפיצה הנפוליטאנית”, הסבירה לי מוניקה, הבעלים של מלון פוסידון שבפוזיטאנו שליד נאפולי, בסטאז’ שעשיתי אצלם במסעדה. הגעגועים לפיצה נפוליטאנית עשויה כמו שצריך, על פי המסורת ובתנור עצים הביאו אותנו לרכוש תנור פיצה כזה אלינו, אל לואיזה בגן מחברת אל מאגו. תוכלו ליהנות מפיצה נפוליטאנית כמו באיטליה וממגוון מאפים ותבשילים עם ארומה שיש רק אצל תנור לפיצה הנאפה בטאבון עצים!!

בצק לפיצה נפוליטאנית 

כמות: כ-4 פיצות אישיות בקוטר 25 ס”מ

מרכיבים:

4 כוסות קמח 00 מיוחד לפיצה  או שטיבל 15

11/2  כוסות מים חמימים

1 כפית מלח

1 כף שמרים יבשים

1 כפית שמן זית איכותי.

הוראות הכנה

מערבבים את השמרים עם ¼ כוס מים חמימים ומשהים ל 5 דקות לערך עד שרואים תסיסה

מכניסים לקערת מיקסר גדולה את הקמח, המלח ,תערובת השמרים התוססת ואת המים הנותרים

ומתחילים לבחוש את התערובת  כ 2-3 דקות עד שמתקבל כדור בצק שלא נדבק לקערה,

במקרה שהבצק דביק יש להוסיף כפית קמח בכל פעם עד לקבלת הצמיגות הרצויה.

יש לכסות את הבצק בקערת המיקסר  ולתת לו מנוחה 20 דקות לאיחוד המרכיבים,

לאחר מכן  להפעיל את המיקסר ללישה של  2-3 דקות נוספות .

להעביר את כדור הבצק לקערה משומנת ,לכסות בניילון ולתת לו לנוח כ-1/2 2 שעות

או עד שהבצק מכפיל את נפחו.  

הכנת הפיצה:

מרכיבים:

עגבניות מרוסקות – סאן מרזאנו

גבינת מוצרלה טרייה

עלי בזיליקום טריים

שמן זית איכותי

חום הטאבון: כ-350 מעלות

משך אפיה: כ 3 -2  דקות

אפייה בתנור ביתי : בחום הגבוה ביותר,5-10 דקות.

הדגמה בסרטון הבא:

אולי גם זה יעניין אותך:

טאבון ביתי

יתרונות השימוש בטאבון ביתי לצורך הכנת הארוחה המושלמת

ניקוי תנור הוא אחת ממשימות הניקיון שרבים מאיתנו מנסים להימנע מהן, בשל היותן מעט מורכבות משאר פעולות התחזוקה הביתיות. בנוסף לכך, בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים נהנים מטאבון ביתי העומד בחצר, בבית או במרפסת, וגם לניקיונו יש להתייחס בהתאם. לפניכם עצות וטיפים לניקוי תנור אפייה וטאבון ביתי.

קרא עוד »

האם יש דברים מיוחדים שצריך לדעת על טאבון ביתי?

ניקוי תנור הוא אחת ממשימות הניקיון שרבים מאיתנו מנסים להימנע מהן, בשל היותן מעט מורכבות משאר פעולות התחזוקה הביתיות. בנוסף לכך, בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים נהנים מטאבון ביתי העומד בחצר, בבית או במרפסת, וגם לניקיונו יש להתייחס בהתאם. לפניכם עצות וטיפים לניקוי תנור אפייה וטאבון ביתי.

קרא עוד »
איך לבשל בטאבון

טאבון עצים – המדריך לאפייה ובישול בטאבון גז או עצים בהתאם לדרגת החום

טאבון עצים או טאבון על גז אותנטי הוא “מדורת השבט” של ימינו, המזמין חוויית אירוח חמה ומלהיבה.
הטאבון הספרדי מיועד לאפיית פיצות, פוקצ’ות, לחמים, פיתות ומיני מאפה מגוונים, בנוסף לבישול, צלייה, גריל וכמעשנת בשר ודגים וכמובן לתבשילי קדרה בשימוש במבחר כלי החרס שלנו והכל ברמת מסעדת שף. צביונו וסגנונו המיוחדים של הטאבון מעניקים לו מעמד של יצירת אמנות -טאבון עצים או טאבון גז למכירה המשדרג כל בית וגינה. טאבון למכירה אשר מיועד להתקנה קלה ומהירה במטבח הביתי או במטבח חוץ בחצר הבית על גגות, בדירות גג ופנטהאוזים.

קרא עוד »

איך מנקים טאבונים ותנורי אפיה?

ניקוי תנור הוא אחת ממשימות הניקיון שרבים מאיתנו מנסים להימנע מהן, בשל היותן מעט מורכבות משאר פעולות התחזוקה הביתיות. בנוסף לכך, בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים נהנים מטאבון ביתי העומד בחצר, בבית או במרפסת, וגם לניקיונו יש להתייחס בהתאם. לפניכם עצות וטיפים לניקוי תנור אפייה וטאבון ביתי.

קרא עוד »

No products were found matching your selection.