עוף בכלי חרס - אל מאגו
סל הקניות שלך
לא נמצאו מוצרים בעגלת הקניות.
100% תשלום מאובטח!
0
סל הקניות שלך
לא נמצאו מוצרים בעגלת הקניות.
100% תשלום מאובטח!
0
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest

עוף בכלי חרס

אנחנו הישראלים אוהבים עוף בלי סוף... בכל מיני צורות הכנה. הפעם, אנחנו שמחים להציג לכם את אחת ממנות הדגל של המטבח הספרדי. עוף צלוי שלם... בצורת צליה מיוחדת ששומרת על העסיסיות עם טעם הגריל המעושן... אל מאגו, שבספרדית אגב הפירוש הוא 'הקוסם'- אכן עושה פה פלאות לבלוטות הטעם, בואו נראה איך....

רכיבים:

הוראות הכנה:

לוקחים את העוף המתובל ומושיבים אותו על צולה העופות שלנו
מסביב לעוף מפזרים את חתיכות הירקות ומתבלים בפלפל ומלח
מעליהם יוצקים את פחית הבירה שנותנת טאצ' וטעם ייחודי ובנוסף דואגת לעסיסיות הירקות והעוף.
הדלקה והכנת תנור האבן לבישול:
מדליקים את תנור האבן משאירים את פתח הארובה פתוח לרווחה וגם את פתח כניסת האוויר כדי שיהיה מספיק אוויר לבעירה שתחמם את כל התנור ,מעלים את הטמפרטורה לאט לאט עד ל 250 מעלות,טמפרטורה זו מתאימה לצליית עופות ,
עכשיו נפנה את הגחלים לצידו האחד של הטאבון ונכניס את העוף לצידו השני רחוק מערימת הגחלים בכדי שלא ייחרך ונותנים לו שיתבשל לאט לאט, סוגרים את דלת הטאבון ומשאירים את פתח הארובה פתוח בכדי שהטמפרטורה לא תעלה מעל 250 מעלות לאחר 25 דקות פותחים את הטאבון ובודקים את מצב העוף, ברגע שהעוף השחים ,אנו דוקרים אותו בעזרת מזלג ארוך בכדי לבדוק אם הוא מוכן בפנים,ובכדי לגרום לו להתבשל מבפנים.
לאחר 20 דקות נוספות סה"כ 45 דקות אנו לובשים כפפות חסינות אש ומוציאים בעזרתן את הכלי עם העוף.
אם העוף נראה שחום אז הוא מוכן להגשה.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest

עוד מתכונים לטאבון:

צלעות טלה

כל מי שאוהב בשר, על האש, על המנגל ובכלל, מוזמן להתענג על מנות הבשר שיוצאות מאל מאגו. טאבון ובשר זה סיפור אהבה שנמשך כבר מאות שנים, והצלייה המיוחדת מאפשרת להוציא בקלות מנות שף שאפשר להתעלף… והיום – צלעות טלה על פאלנצ'ה בטאבון!

קרא עוד »

בליק אקמק – דג בלחם בטאבון

הבליק אקמק הינה מנת אוכל רחוב טורקית שהייתה נמכרת ישירות מסירות הדייגים. הפילטים של הדגים הטריים היו ניצלים על הגריל שעל הסירה ומשם מוגשים בתוך לחם בתוספת בצל ועגבנייה. בכדי לשדרג את המנה המסורתית אנו צולים את הדג בטאבון עצים כשהדג נצלה על פלטת עץ ארז – טכניקה המזוהה עם התושבים המקומיים של צפון אמריקה. מגישים ביחד עם בצק שנאפה באותו הרגע בטאבון בתוספת סקרודליה (ממרח תפוחי אדמה יווני) ועגבניה.

קרא עוד »

מנת ילדים מושלמת בטאבון

אחד הדברים הכיפיים, זה להכין לילדים ארוחה שלמה באל-מאגו ולראות איך הם טורפים…זה ממש משחק ילדים, טעים ופשוט כל כך שביננו, מתאים יום יום גם לנו הקשישים… אז במקום שניצל מטוגן, תדליקו את הטאבון, תדליקו את הילדים ונכין להם נתחוני עוף ותפוחי אדמה בטעם של עוד…

קרא עוד »

אנטריקוט ים תיכוני

כל מי שאוהב בשר, על האש, על המנגל ובכלל, מוזמן להתענג על מנות הבשר שיוצאות מאל מאגו. טאבון ובשר זה סיפור אהבה שנמשך כבר מאות שנים, והצלייה המיוחדת מאפשרת להוציא בקלות מנות שף שאפשר להתעלף…

קרא עוד »