פאייה ולנסיאנית בטאבון - אל מאגו

סוף שנה באל מאגו - 5% על הטאבונים ו 10% על כלי החרס והאביזרים!

סל הקניות שלך
לא נמצאו מוצרים בעגלת הקניות.
100% תשלום מאובטח!
0
סל הקניות שלך
לא נמצאו מוצרים בעגלת הקניות.
100% תשלום מאובטח!
0
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest

פאייה ולנסיאנית בטאבון

רכיבים:

הוראות הכנה:

  • מחממים את הטאבון לטמפרטורה של 200 מעלות (רצפה וחלל).
  • שופכים שמן למחבת, ומכניסים לטאבון.
  • כשהשמן חם מוסיפים את נתחי העוף, מטגנים היטב עד לקבלת גוון זהוב מכל הכוונים, מזיזים אותם הצידה לשולי המחבת .
  • כעת מוסיפים את השעועית הרחבה ומטגנים , מעבירים לשולי המחבת, מוסיפים את העגבניות, מוסיפים מלח מערבבים-ומטגנים. אנו יודעים כי העגבניות מוכנות כאשר הם איבדו את כל המים שלהן. לאחר מכן, יש להוסיף כפית של פפריקה מעושנת ומערבבים במהירות עם העגבניות, כך נמנע משריפת הפפריקה וקבלת מרירות.
  • מערבבים את הכל יחד וממשיכים לטגן כמה דקות נוספות לאיחוד הטעמים. הבשר צריך להיות מבושל היטב והירקות מטוגנים היטב.
  • בשלב הבא, מוסיפים את המים לתוך המחבת עד שהם מגיעים כמעט לשפת המחבת.
  • יש להביא את התערובת לרתיחה.
  • לאחר מכן מוסיפים את הזעפרן, טועמים ומוסיפים מלח אם יש צורך. זה הזמן להוסיף למחבת ענף של רוזמרין טרי, יש להוציאו לאחר 10 דקות כדי למנוע טעם חזק מידי.
  • מבשלים בטמפרטורה של כ 220 מעלות במשך 30 -40 דקות. בודקים את מפלס המים ע"י העמדת כף במרכז המחבת – אם גובה המים נמוך ממרכז הכף יש להוסיף מים,ובמקביל ניתן להוציא במקרה של עודף מים, אך יש לעשות זאת לפני הוספת האורז.
  • כעת מוסיפים את האורז ע"י ציור של קו לאורך המחבת. מערבבים את האורז עם הבשר והירקות. כעת, מעלים את טמפרטורת הטאבון ל 250 מעלות, ומבשלים את הפאייה למשך 5 דקות. לאחר מכן, נוריד את עוצמת הלהבה לחום בינוני-נמוך ( כ 200 מעלות), ושוב, לאחר 4 או 5 דקות נוריד את הלהבה לחום נמוך-נמוך מאוד. סה"כ זמן הבישול הכולל צריך להיות סביב 18-20 דקות. אין לעלות על זמן בישול זה, שכן האורז יגיע לבישול יתר.
  • מומלץ להשאיר פאייה לעמוד כ-5 דקות לפני ההגשה. אם האורז עדיין קשה בסוף בישול, יש לכסות את המחבת עם עיתון או חתיכת קרטון, לאחר שמוסיפים מעט מים ולהשאיר את הפאייה כמה דקות נוספות.
  • בכדי לדבוק במסורת הולנסיאנית כהלכה, יש לאכול את הפאייה עם כף מעץ 🙂
    בתיאבון
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest

עוד מתכונים לטאבון:

צלעות טלה

כל מי שאוהב בשר, על האש, על המנגל ובכלל, מוזמן להתענג על מנות הבשר שיוצאות מאל מאגו. טאבון ובשר זה סיפור אהבה שנמשך כבר מאות שנים, והצלייה המיוחדת מאפשרת להוציא בקלות מנות שף שאפשר להתעלף… והיום – צלעות טלה על פאלנצ'ה בטאבון!

קרא עוד »

בליק אקמק – דג בלחם בטאבון

הבליק אקמק הינה מנת אוכל רחוב טורקית שהייתה נמכרת ישירות מסירות הדייגים. הפילטים של הדגים הטריים היו ניצלים על הגריל שעל הסירה ומשם מוגשים בתוך לחם בתוספת בצל ועגבנייה. בכדי לשדרג את המנה המסורתית אנו צולים את הדג בטאבון עצים כשהדג נצלה על פלטת עץ ארז – טכניקה המזוהה עם התושבים המקומיים של צפון אמריקה. מגישים ביחד עם בצק שנאפה באותו הרגע בטאבון בתוספת סקרודליה (ממרח תפוחי אדמה יווני) ועגבניה.

קרא עוד »

מנת ילדים מושלמת בטאבון

אחד הדברים הכיפיים, זה להכין לילדים ארוחה שלמה באל-מאגו ולראות איך הם טורפים…זה ממש משחק ילדים, טעים ופשוט כל כך שביננו, מתאים יום יום גם לנו הקשישים… אז במקום שניצל מטוגן, תדליקו את הטאבון, תדליקו את הילדים ונכין להם נתחוני עוף ותפוחי אדמה בטעם של עוד…

קרא עוד »

אנטריקוט ים תיכוני

כל מי שאוהב בשר, על האש, על המנגל ובכלל, מוזמן להתענג על מנות הבשר שיוצאות מאל מאגו. טאבון ובשר זה סיפור אהבה שנמשך כבר מאות שנים, והצלייה המיוחדת מאפשרת להוציא בקלות מנות שף שאפשר להתעלף…

קרא עוד »