כך תלמדו לאפות ולבשל בטאבון כמו שף - כל המידע בנושא | אל מאגו
סל הקניות שלך
לא נמצאו מוצרים בעגלת הקניות.
100% תשלום מאובטח!
0
סל הקניות שלך
לא נמצאו מוצרים בעגלת הקניות.
100% תשלום מאובטח!
0
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest

טיפים להכנת הפוקאצ'ה המושלמת בטאבון

אין ויכוח על כך שטאבון אבן בחצר הוא נכס משפחתי בעל ערך רב. הלילות והימים בהם ישבתם מסביב לטאבון עם בני משפחה וחברים, כשאתם אפופים בניחוחות מפתים, ונהנים ממאכלים, תבשילים ומאפים מהבילים היוצאים היישר מן הטאבון אל שולחנכם, יאספו לצרור זיכרונות מתוקים שילוו איתכם לאורך חייכם. ואם כבר הזכרנו מאפים בטאבון, הרי שהפוקאצ'ה היא אחת הכוכבות הראשיות בתחום.

בשבחי הפוקאצ'ה

הפוקאצ'ה יכולה להיות תוספת לארוחה העיקרית, או מנה בפני עצמה, הכול תלוי בדרך ההכנה, ובהעדפות הקולינריות שלכם. ניתן להכין פוקאצ'ה בסיסית עם מלח גס, שמן זית ועשבי תיבול, ולהגישה בלוויית מטבלים וממרחים, לצד סלט, או כליווי למנה עיקרית. לעומת זאת, ניתן להכין פוקאצ'ה ממולאת בכל טוב, שתהיה המנה העיקרית בארוחה. אם נשים בצד את זמן ההתפחה, הרי שהכנת הפוקאצ'ה היא מהירה ומהנה, זמן האפייה בטאבון על גז או עצים קצר מאוד, והתמורה גבוהה לאין שיעור מן ההשקעה. ניתן להתאים את הפוקאצ'ה לדרך ההגשה הרצויה על ידי שינוי התוספות שתניחו עליה לפני האפייה, ניתן להכין פוקאצ'ה עבה או דקה, על פי העדפתכם, הכול תלוי בטעמכם ובאופי הסעודה שאתם מתכננים.

שמן זית

שמן זית הוא חברה הטוב של הפוקאצ'ה, הוא אחד ממרכיבי הבצק עצמו, הוא שומר על הבצק מהתייבשות בזמן התפיחה, והוא נושא את עם המלח הגס ועשבי התיבול בזמן האפייה. אל תהססו להוסיף שמן זית משובח לפוקאצ'ה שלכם. מעבר לשמן במתכון הבצק, לפני האפייה פותחים את הבצק, יוצרים בו שקעים עם אצבעות הידיים, ומורחים עם הידיים את השמן על הבצק. רק אחרי שהבצק מכוסה היטב בשמן זית איכותי, מגיע הזמן להניח את שאר התוספות.

מים

פוקאצ'ה מכינים מבצק שמרים, שעל מנת שיתפח כראוי יש לספק לו כמות מתאימה של מים. זו שאלה של איזון, שככל שתצברו ניסיון תדעו לאמוד אותו במדויק. בצק יבש מדי יתקשה לתפוח, ולעומת זאת, אם הבצק יהיה רטוב מדי, יהיה לכם קשה לעבוד איתו. אם הבצק יבש מדי, הוסיפו מים, אם הבצק לח מדי, הוסיפו מעט קמח.

חום

הפוקאצ'ה נאפית מהר ובחום גבוה. פוקאצ'ה בטאבון אבן שחומם מראש לטמפרטורה של כ 400 מעלות צלסיוס, תיאפה זמן קצר מאוד, וזו הדרך המומלצת לאפות פוקאצ'ה. יחד עם זאת, ניתן גם להכין פוקאצ'ה בתנור אפייה ביתי, אם כי זמן האפייה יתארך לכעשרים דקות. חשוב להקפיד להכניס את הפוקאצ'ות לטאבון או לתנור רק כאשר הם הגיעו לטמפרטורה המבוקשת.

סגנון אישי

כפי שציינו, ניתן להכין פוקאצ'ה בדרכים שונות, עם תוספות שונות. תנו לעצמכם חופש ביטוי והרשו לעצמכם להיות יצירתיים עם התוספות – אתם עוד תפתיעו את עצמכם, ולאורך הזמן תוכלו להתפאר בפוקאצ'ה ייחודית פרי טעמכם וסגנונכם האישי. זו הזדמנות להתנסות בשילובים שונים של טעמים, ירקות, גבינות ועשבי תיבול, ועוד, ככל שדמיונכם הקולינרי מאפשר, ולהפתיע את עצמכם ואת אורחיכם בפוקאצ'ות חמימות וריחניות שטעמן מופלא ומפנק.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest

אולי גם זה יעניין אותך:

איך לבשל בטאבון

כל המעלות – המדריך לאפייה ובישול בטאבון גז או עצים בהתאם לדרגת החום

טאבון עצים או טאבון על גז אותנטי הוא "מדורת השבט" של ימינו, המזמין חוויית אירוח חמה ומלהיבה.
הטאבון הספרדי מיועד לאפיית פיצות, פוקצ'ות, לחמים, פיתות ומיני מאפה מגוונים, בנוסף לבישול, צלייה, גריל וכמעשנת בשר ודגים וכמובן לתבשילי קדרה בשימוש במבחר כלי החרס שלנו והכל ברמת מסעדת שף. צביונו וסגנונו המיוחדים של הטאבון מעניקים לו מעמד של יצירת אמנות -טאבון עצים או טאבון גז למכירה המשדרג כל בית וגינה. טאבון למכירה אשר מיועד להתקנה קלה ומהירה במטבח הביתי או במטבח חוץ בחצר הבית על גגות, בדירות גג ופנטהאוזים.

קרא עוד »

איך מנקים טאבונים ותנורי אפיה?

ניקוי תנור הוא אחת ממשימות הניקיון שרבים מאיתנו מנסים להימנע מהן, בשל היותן מעט מורכבות משאר פעולות התחזוקה הביתיות. בנוסף לכך, בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים נהנים מטאבון ביתי העומד בחצר, בבית או במרפסת, וגם לניקיונו יש להתייחס בהתאם. לפניכם עצות וטיפים לניקוי תנור אפייה וטאבון ביתי.

קרא עוד »

בישול בטאבון לארוחה מוצלחת

אם יש לכם בחצר טאבון לחצר, אתם וודאי כבר מכירים את מעלותיו הרבות של התנור המיוחד הזה, אשר מאפשר לבעליו להוציא תחת ידיו מנות גורמה בעלות ארומה עשירה ומיוחדת. בוודאי כבר התנסיתם במיני מאפים, תבשילים ומאכלים שונים, המתאימים לאפייה בטאבון, ומכריכם נהנים מאירוח ברמה של מסעדה משובחת.

קרא עוד »