עוף במרינדה על הגריל בטאבון - אל מאגו
סל הקניות שלך
לא נמצאו מוצרים בעגלת הקניות.
100% תשלום מאובטח!
0
סל הקניות שלך
לא נמצאו מוצרים בעגלת הקניות.
100% תשלום מאובטח!
0
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest

עוף במרינדה על הגריל בטאבון

עוף מושלם במרינדה על הגריל בטאבון

רכיבים:

הוראות הכנה:

  1. פותחים את העוף מצד אחד ומשטחים אותו ,מורחים אותו בשמן זית, מתבלים במלח ים, פלפל שחור ושום משני צדדיו, מניחים אותו בתבנית ,שופכים את מיץ הלימון והפטרוזיליה מערבבים היטב ונותנים לעוף לנוח במרינדה 1-2 שעות במקרר.

    מחממים את הטאבון לחום גבוה כשעה ,מניחים בפנים רשת גריל ו-2 לבנים עטופות בנייר כסף ומחממים כ-20 דקות. מושכים גחלים מהערימה אל מתחת לגריל, יש להניח את העוף כשהעור כלפי מעלה,לדאוג שהעוף ישכב שטוח.  מניחים עליו 2 לבנים חמות שישטחו את העוף במהלך הצלייה.,כמו כן ניתן להוסיף ענפי גפן יבשים על הגחלים שמוסיפים ארומה מעושנת לעוף.

    הופכים העוף אחרי 15 דקות ומורידים אחרי שהעוף נראה צלוי ושחום,מניחים למנוחה של 10 דקות לפני שמגישים.

    בהצלחה!

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest

עוד מתכונים לטאבון:

צלעות טלה

כל מי שאוהב בשר, על האש, על המנגל ובכלל, מוזמן להתענג על מנות הבשר שיוצאות מאל מאגו. טאבון ובשר זה סיפור אהבה שנמשך כבר מאות שנים, והצלייה המיוחדת מאפשרת להוציא בקלות מנות שף שאפשר להתעלף… והיום – צלעות טלה על פאלנצ'ה בטאבון!

קרא עוד »

בליק אקמק – דג בלחם בטאבון

הבליק אקמק הינה מנת אוכל רחוב טורקית שהייתה נמכרת ישירות מסירות הדייגים. הפילטים של הדגים הטריים היו ניצלים על הגריל שעל הסירה ומשם מוגשים בתוך לחם בתוספת בצל ועגבנייה. בכדי לשדרג את המנה המסורתית אנו צולים את הדג בטאבון עצים כשהדג נצלה על פלטת עץ ארז – טכניקה המזוהה עם התושבים המקומיים של צפון אמריקה. מגישים ביחד עם בצק שנאפה באותו הרגע בטאבון בתוספת סקרודליה (ממרח תפוחי אדמה יווני) ועגבניה.

קרא עוד »

מנת ילדים מושלמת בטאבון

אחד הדברים הכיפיים, זה להכין לילדים ארוחה שלמה באל-מאגו ולראות איך הם טורפים…זה ממש משחק ילדים, טעים ופשוט כל כך שביננו, מתאים יום יום גם לנו הקשישים… אז במקום שניצל מטוגן, תדליקו את הטאבון, תדליקו את הילדים ונכין להם נתחוני עוף ותפוחי אדמה בטעם של עוד…

קרא עוד »

אנטריקוט ים תיכוני

כל מי שאוהב בשר, על האש, על המנגל ובכלל, מוזמן להתענג על מנות הבשר שיוצאות מאל מאגו. טאבון ובשר זה סיפור אהבה שנמשך כבר מאות שנים, והצלייה המיוחדת מאפשרת להוציא בקלות מנות שף שאפשר להתעלף…

קרא עוד »