איך מנקים טאבונים ותנורי אפיה? כל המידע בנושא ניקוי טאבון | אל מאגו
סל הקניות שלך
לא נמצאו מוצרים בעגלת הקניות.
100% תשלום מאובטח!
0
סל הקניות שלך
לא נמצאו מוצרים בעגלת הקניות.
100% תשלום מאובטח!
0
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest

איך מנקים טאבונים ותנורי אפיה?

ניקוי תנור הוא אחת ממשימות הניקיון שרבים מאיתנו מנסים להימנע מהן, בשל היותן מעט מורכבות משאר פעולות התחזוקה הביתיות. בנוסף לכך, בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים נהנים מטאבון ביתי העומד בחצר, בבית או במרפסת, וגם לניקיונו יש להתייחס בהתאם. לפניכם עצות וטיפים לניקוי תנור אפייה וטאבון ביתי.

כל מה שרציתם לדעת על ניקוי טאבון

ניקוי טאבוןניקוי הטאבון

טאבוני האבן היפהפיים המוצבים בחצרות הבתים כגון טאבון על גז מוסיפים אווירה וסטייל לכל בית, וזאת עוד לפני שהתחלנו לדבר על שלל המאפים והתבשילים המעולים שניתן להכין בהם. בכדי שתוכלו ליהנות מן הטאבון לאורך שנים, יש לשמור על הפעלה ותחזוקה נאותות.

  • מתי לנקות –  אין צורך לנקות את הטאבון לאחר כל שימוש, ורק במקרים בהם מצטברות שאריות שומן וגבינה על הטאבון כדאי לנקות.  
  • ניקוי יבש – את הטאבון יש לנקות כאשר הוא קר, עדיף להסתפק באמצעי קרצוף יבש כמו צמר פלדה, לקרצף היטב, ולפנות בעזרת מטלית יבשה או מברשת את שאריות הלכלוך.
  • ניקוי רטוב – אם אין ברירה אחרת ניתן להשתמש במעט מים, אולם הימנעו מהספגת הטאבון בכמויות מים גדולות, זה עלול לפגוע בשמוט. לאחר ניקיון במים יש לייבש את הטאבון היטב, וכשמדליקים אותו הקפידו על חימום הדרגתי, כדי לא לסדוק את האבן.
  • החלפה – אם הגעתם למצב בו אינכם מצליחים לנקות את הטאבון ללא שימוש בכמויות מים גדולות, כדאי להחליף את משטח האפייה אחת לכמה שנים. יחד עם זאת, אם תקפידו על ניקיון שוטף, לא תגיעו למצב זה.

ניקוי תנור אפייה

קיימות שיטות ניקוי תנור אפייה רבות, וישנם אף תנורים, אשר באמצעות חום גבוה במיוחד מנקים את עצמם תוך שהם שורפים את כל שאריות הלכלוך, וכל מה שנותר לכם לעשות הוא לפנות את האפר מן התנור. בנוסף לתכשירי ניקיון המיועדים לתנורי אפייה, ניתן לחמם את התנור למשך 30 דקות כאשר מונחת בתוכו קערה מלאת מים. האדים שייווצרו בתהליך ירככו את שאריות הלכלוך, כך שתוכלו להסירן בקלות. מי שמבקשים להשתמש בחומרי ניקוי טבעיים יכולים לנקות את התנור בעזרת מטלית טבולה בחומץ או מיץ לימון מהול במים. בכדי שהתנור ישמר במצב טוב עיש לנקותו באופן קבוע ושגרתי במשך השנה כולה, ולא רק בפסח וראש השנה.

מינון ושגרה

הסוד לשמירה על תנור אפייה וטאבון נקיים, הוא תחזוקה שגרתית, וניקיון בתדירות הרצויה. את תנור האפייה כדאי לנקות אחת לשבוע, בעוד שאת הטאבון יש לנקות רק בשעת הצורך. זכרו שאבן השמוט בטאבון רגישה למים, ועדיף לנקותה "על יבש". אם השתמשתם במים הקפידו על ייבוש הולם, ובפעם הבאה שתדליקו את הטאבון, עשו זאת בהדרגה. חימום מהיר מדי לאחר שהאבן ספגה לחות עלול לפגוע בשאמוט. תחזוקה נאותה של הטאבון תאפשר לכם ליהנות מיופיו וממאכליו שנים ארוכות ורבות.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest

אולי גם זה יעניין אותך:

איך לבשל בטאבון

כל המעלות – המדריך לאפייה ובישול בטאבון גז או עצים בהתאם לדרגת החום

טאבון עצים או טאבון על גז אותנטי הוא "מדורת השבט" של ימינו, המזמין חוויית אירוח חמה ומלהיבה.
הטאבון הספרדי מיועד לאפיית פיצות, פוקצ'ות, לחמים, פיתות ומיני מאפה מגוונים, בנוסף לבישול, צלייה, גריל וכמעשנת בשר ודגים וכמובן לתבשילי קדרה בשימוש במבחר כלי החרס שלנו והכל ברמת מסעדת שף. צביונו וסגנונו המיוחדים של הטאבון מעניקים לו מעמד של יצירת אמנות -טאבון עצים או טאבון גז למכירה המשדרג כל בית וגינה. טאבון למכירה אשר מיועד להתקנה קלה ומהירה במטבח הביתי או במטבח חוץ בחצר הבית על גגות, בדירות גג ופנטהאוזים.

קרא עוד »

בישול בטאבון לארוחה מוצלחת

אם יש לכם בחצר טאבון לחצר, אתם וודאי כבר מכירים את מעלותיו הרבות של התנור המיוחד הזה, אשר מאפשר לבעליו להוציא תחת ידיו מנות גורמה בעלות ארומה עשירה ומיוחדת. בוודאי כבר התנסיתם במיני מאפים, תבשילים ומאכלים שונים, המתאימים לאפייה בטאבון, ומכריכם נהנים מאירוח ברמה של מסעדה משובחת.

קרא עוד »
אבן שמוט לתנור פיצה

מדוע כדאי לקנות אצלנו אבן אפייה לפיצה לתנור

אל מאגו היא הנציגה הרשמית הבלעדית של חברת הטאבונים ותנורי האבן הספרדיים הגדולה והאיכותית בספרד. אבן אפייה לתנור פיצה מאפשרת לכם לשדרג עוד יותר את איכות המאפים, ולהוציא גם מן התנור הביתי שלכם פיצות ומאפים משובחים, ולמעשה, אבן אפייה לתנור ביתי מעניקה לו איכויות של טאבון.

קרא עוד »