אנטריקוט ים תיכוני - אל מאגו
סל הקניות שלך
לא נמצאו מוצרים בעגלת הקניות.
100% תשלום מאובטח!
0
סל הקניות שלך
לא נמצאו מוצרים בעגלת הקניות.
100% תשלום מאובטח!
0
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest

אנטריקוט ים תיכוני

כל מי שאוהב בשר, על האש, על המנגל ובכלל, מוזמן להתענג על מנות הבשר שיוצאות מאל מאגו. טאבון ובשר זה סיפור אהבה שנמשך כבר מאות שנים, והצלייה המיוחדת מאפשרת להוציא בקלות מנות שף שאפשר להתעלף...

רכיבים:

לצ'ימיצ'ורי:

הוראות הכנה:

הכנת הצ'ימיצ'ורימערבבים יחד כל המצרכים, מאזנים טעמים ונותנים לנוח במקרר כיממה למיזוג טעמים.

הכנת הנתח – מערבבים את התבלינים ומעסים הנתח .

מכסים ומשאירים במקרר ל- 24 שעות עד יומיים.

מחממים פלאנצ'ה בטאבון חם מאוד ( כ- 300 מעלות )

מסירים מהנתח עשבי תיבול ושום שנדבקו עליו.

מתבלים במלח ופלפל ומכניסים לצלייה על הפלאנצ'ה של 3 דקות מכל צד.

להוציא החוצה ולהניח הנתח למנוחה של כ- 5 דקות

לחזור שוב על הפעולה.

כשהנתח מוכן לדרגת העשייה הנכונה ( אפשר להשתמש בטרמומטר ) מוציאים ונותנים לנוח כ- 4 דקות לפני הפריסה . 

הרעיון בדרך צלייה זו הינו השוואת טמפרטורות בין החלק החיצוני לבין החלק הפנימי של הנתח, מכיוון שחום הטאבון גבוה מידי לצלייה איטית של הנתח כפי שהיינו עושים בתנור הביתי.

דרגות עשייה שונות:

מדיום רייר ( 56 ) מדיום ( 58-60 ) מדיום וול ( 62-65 ) וול דאן ( 70-75 )

 

בתיאבון!

כלים להכנת המתכון:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest

עוד מתכונים לטאבון:

צלעות טלה

כל מי שאוהב בשר, על האש, על המנגל ובכלל, מוזמן להתענג על מנות הבשר שיוצאות מאל מאגו. טאבון ובשר זה סיפור אהבה שנמשך כבר מאות שנים, והצלייה המיוחדת מאפשרת להוציא בקלות מנות שף שאפשר להתעלף… והיום – צלעות טלה על פאלנצ'ה בטאבון!

קרא עוד »

בליק אקמק – דג בלחם בטאבון

הבליק אקמק הינה מנת אוכל רחוב טורקית שהייתה נמכרת ישירות מסירות הדייגים. הפילטים של הדגים הטריים היו ניצלים על הגריל שעל הסירה ומשם מוגשים בתוך לחם בתוספת בצל ועגבנייה. בכדי לשדרג את המנה המסורתית אנו צולים את הדג בטאבון עצים כשהדג נצלה על פלטת עץ ארז – טכניקה המזוהה עם התושבים המקומיים של צפון אמריקה. מגישים ביחד עם בצק שנאפה באותו הרגע בטאבון בתוספת סקרודליה (ממרח תפוחי אדמה יווני) ועגבניה.

קרא עוד »

מנת ילדים מושלמת בטאבון

אחד הדברים הכיפיים, זה להכין לילדים ארוחה שלמה באל-מאגו ולראות איך הם טורפים…זה ממש משחק ילדים, טעים ופשוט כל כך שביננו, מתאים יום יום גם לנו הקשישים… אז במקום שניצל מטוגן, תדליקו את הטאבון, תדליקו את הילדים ונכין להם נתחוני עוף ותפוחי אדמה בטעם של עוד…

קרא עוד »

כנאפה בטאבון

אל מאגו הוא תנור לכל דבר, גם ל…. תתפלאו! קינוחים. פירות, סוגי בצקים, קרם ברולה…. – עולם שלם של מתוק, קריספי וטעים. למשל, מלכת הקינוחים האהובה מהמטבח הערבי – הכנאפה! חומרי גלם טובים, כלי מיוחד ו.. תוך דקות אתם מגישים מנה מבעבעת וריחנית…

קרא עוד »