צוות המומחים של אל מאגו - כאן בשבילכם!
שלחו לנו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
-
רח' התפוז פינת רח' האילנות,
צומת כפר מעש גת-רימון - טל. 03-6873689
- info@el-mago.co.il
הרעיון בצליית ירקות בטאבון הוא להבין את הטכניקה.
חולטים את הירקות הקשים, כל ירק בנפרד. ירקות שורש כמו גזר, תפוח אדמה, קולורבי, בטטה, דלורית וכדומה – חולטים במים רותחים עם מלח עד שהירק רך אך לא מבושל לגמרי, ברמת בישול אל דנטה.
בסיום החליטה של כל ירק מעבירים לצינון מידי בקערה עם מי קרח (הפעולה עוצרת את הבישול מיד וגם משמרת את הצבע של הירק)- מסננים ברגע שהירק קר.
ירקות רכים כמו פלפל, חציל, קישוא, בצל, חותכים לקוביות בגודל בינוני וצולים אותם בכלי מותאם לצלייה בטאבון- כל ירק בנפרד.
כשהירקות מוכנים- צבעם שחום והם התקרמלו בטאבון, מתבלים כל ירק בנפרד- מלח, פלפל ומעט שמן זית.
מסדרים את הירקות בצורה יפה בכלי הגשה בשורות או מעגלים תוך שימת לב לשילוב הצבעים.
הירקות מוכנים להגשה.
הבליק אקמק הינה מנת אוכל רחוב טורקית שהייתה נמכרת ישירות מסירות הדייגים. הפילטים של הדגים הטריים היו ניצלים על הגריל שעל הסירה ומשם מוגשים בתוך לחם בתוספת בצל ועגבנייה. בכדי לשדרג את המנה המסורתית אנו צולים את הדג בטאבון עצים כשהדג נצלה על פלטת עץ ארז – טכניקה המזוהה עם התושבים המקומיים של צפון אמריקה. מגישים ביחד עם בצק שנאפה באותו הרגע בטאבון בתוספת סקרודליה (ממרח תפוחי אדמה יווני) ועגבניה.
אחד הדברים הכיפיים, זה להכין לילדים ארוחה שלמה באל-מאגו ולראות איך הם טורפים…זה ממש משחק ילדים, טעים ופשוט כל כך שביננו, מתאים יום יום גם לנו הקשישים… אז במקום שניצל מטוגן, תדליקו את הטאבון, תדליקו את הילדים ונכין להם נתחוני עוף ותפוחי אדמה בטעם של עוד…
כל מי שאוהב בשר, על האש, על המנגל ובכלל, מוזמן להתענג על מנות הבשר שיוצאות מאל מאגו. טאבון ובשר זה סיפור אהבה שנמשך כבר מאות שנים, והצלייה המיוחדת מאפשרת להוציא בקלות מנות שף שאפשר להתעלף…