כנאפה בטאבון - אל מאגו
סל הקניות שלך
לא נמצאו מוצרים בעגלת הקניות.
100% תשלום מאובטח!
0
סל הקניות שלך
לא נמצאו מוצרים בעגלת הקניות.
100% תשלום מאובטח!
0
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest

כנאפה בטאבון

אל מאגו הוא תנור לכל דבר, גם ל.... תתפלאו! קינוחים. פירות, סוגי בצקים, קרם ברולה.... – עולם שלם של מתוק, קריספי וטעים. למשל, מלכת הקינוחים האהובה מהמטבח הערבי – הכנאפה! חומרי גלם טובים, כלי מיוחד ו.. תוך דקות אתם מגישים מנה מבעבעת וריחנית...

רכיבים:

לסירופ הסוכר:

הוראות הכנה:

מכינים את הסירופ: שמים את כל החומרים בסיר, ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש ומצננים.

מגרדים את הגבינה בפומפייה או מועכים אותה עם מזלג. במחבת בגודל מתאים, יוצקים מעט חמאה מומסת בתחתית, ומסדרים שכבה אחידה של כמחצית מאטריות הקדאיף. מסדרים מעל את תערובת הגבינות בשכבה אחידה ומכסים בשכבה אחידה נוספת של אטריות קדאיף.

מכניסים את המחבת לטאבון, ומבשלים עד להזהבה מצד אחד. הופכים בזהירות את הכנאפה על גבי צלחת, יוצקים את יתרת החמאה המומסת על המחבת, ומחליקים את הכנאפה חזרה למחבת על הצד הלא מטוגן.

מבשלים שוב עד להזהבה גם מהצד השני  ויוצקים מעל את כל הסירופ.

מבשלים עם הסירופ כמה דקות עד שהוא נספג היטב אל תוך הכנאפה.

מעבירים לצלחת, מפזרים מעט פיסטוקים קצוצים ומגישים חם לצד כדור גלידה מפנק.

בתיאבון!

 

כלים להכנת המתכון:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest

עוד מתכונים לטאבון:

צלעות טלה

כל מי שאוהב בשר, על האש, על המנגל ובכלל, מוזמן להתענג על מנות הבשר שיוצאות מאל מאגו. טאבון ובשר זה סיפור אהבה שנמשך כבר מאות שנים, והצלייה המיוחדת מאפשרת להוציא בקלות מנות שף שאפשר להתעלף… והיום – צלעות טלה על פאלנצ'ה בטאבון!

קרא עוד »

בליק אקמק – דג בלחם בטאבון

הבליק אקמק הינה מנת אוכל רחוב טורקית שהייתה נמכרת ישירות מסירות הדייגים. הפילטים של הדגים הטריים היו ניצלים על הגריל שעל הסירה ומשם מוגשים בתוך לחם בתוספת בצל ועגבנייה. בכדי לשדרג את המנה המסורתית אנו צולים את הדג בטאבון עצים כשהדג נצלה על פלטת עץ ארז – טכניקה המזוהה עם התושבים המקומיים של צפון אמריקה. מגישים ביחד עם בצק שנאפה באותו הרגע בטאבון בתוספת סקרודליה (ממרח תפוחי אדמה יווני) ועגבניה.

קרא עוד »

מנת ילדים מושלמת בטאבון

אחד הדברים הכיפיים, זה להכין לילדים ארוחה שלמה באל-מאגו ולראות איך הם טורפים…זה ממש משחק ילדים, טעים ופשוט כל כך שביננו, מתאים יום יום גם לנו הקשישים… אז במקום שניצל מטוגן, תדליקו את הטאבון, תדליקו את הילדים ונכין להם נתחוני עוף ותפוחי אדמה בטעם של עוד…

קרא עוד »

אנטריקוט ים תיכוני

כל מי שאוהב בשר, על האש, על המנגל ובכלל, מוזמן להתענג על מנות הבשר שיוצאות מאל מאגו. טאבון ובשר זה סיפור אהבה שנמשך כבר מאות שנים, והצלייה המיוחדת מאפשרת להוציא בקלות מנות שף שאפשר להתעלף…

קרא עוד »