בליק אקמק – דג בלחם בטאבון - אל מאגו
סל הקניות שלך
לא נמצאו מוצרים בעגלת הקניות.
100% תשלום מאובטח!
0
סל הקניות שלך
לא נמצאו מוצרים בעגלת הקניות.
100% תשלום מאובטח!
0
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest

בליק אקמק – דג בלחם בטאבון

הבליק אקמק הינה מנת אוכל רחוב טורקית שהייתה נמכרת ישירות מסירות הדייגים. הפילטים של הדגים הטריים היו ניצלים על הגריל שעל הסירה ומשם מוגשים בתוך לחם בתוספת בצל ועגבנייה. בכדי לשדרג את המנה המסורתית אנו צולים את הדג בטאבון עצים כשהדג נצלה על פלטת עץ ארז – טכניקה המזוהה עם התושבים המקומיים של צפון אמריקה. מגישים ביחד עם בצק שנאפה באותו הרגע בטאבון בתוספת סקרודליה (ממרח תפוחי אדמה יווני) ועגבניה.

רכיבים:

לסקרודליה:

הוראות הכנה:

את הסקרודליה נכין מראש ונגיש קרה. יש לבשל את תפוחי האדמה לריכוך. להעביר למעבד מזון ולטחון עם שאר המרכיבים עד לקבלת מחית אחידה.

להכנת הדג יש להצטייד מראש בפלטת עץ ארז ייעודית. יש להספיג כשעה את הפלטה במים. לאחר מכן למרוח את הדג בשמן זית ולפזר את עלי הזעתר והסומק. להעביר את הדג לפלטת העץ ולצלות בטאבון שחומם לחום של 350 מעלות כשלוש דקות. במקביל לפתוח את הבצק (ע״פ המתכון לבצק פיצה) ולאפות במקביל לדג.

כששניהם מוכנים יש למרוח את הסקרודליה על חצי מהמאפה ולהניח את הדג. להוסיף עגבניה טרייה ולקפל את הבצק לצורת חצי ירח.

בתיאבון!

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest

עוד מתכונים לטאבון:

צלעות טלה

כל מי שאוהב בשר, על האש, על המנגל ובכלל, מוזמן להתענג על מנות הבשר שיוצאות מאל מאגו. טאבון ובשר זה סיפור אהבה שנמשך כבר מאות שנים, והצלייה המיוחדת מאפשרת להוציא בקלות מנות שף שאפשר להתעלף… והיום – צלעות טלה על פאלנצ'ה בטאבון!

קרא עוד »

מנת ילדים מושלמת בטאבון

אחד הדברים הכיפיים, זה להכין לילדים ארוחה שלמה באל-מאגו ולראות איך הם טורפים…זה ממש משחק ילדים, טעים ופשוט כל כך שביננו, מתאים יום יום גם לנו הקשישים… אז במקום שניצל מטוגן, תדליקו את הטאבון, תדליקו את הילדים ונכין להם נתחוני עוף ותפוחי אדמה בטעם של עוד…

קרא עוד »

אנטריקוט ים תיכוני

כל מי שאוהב בשר, על האש, על המנגל ובכלל, מוזמן להתענג על מנות הבשר שיוצאות מאל מאגו. טאבון ובשר זה סיפור אהבה שנמשך כבר מאות שנים, והצלייה המיוחדת מאפשרת להוציא בקלות מנות שף שאפשר להתעלף…

קרא עוד »

כנאפה בטאבון

אל מאגו הוא תנור לכל דבר, גם ל…. תתפלאו! קינוחים. פירות, סוגי בצקים, קרם ברולה…. – עולם שלם של מתוק, קריספי וטעים. למשל, מלכת הקינוחים האהובה מהמטבח הערבי – הכנאפה! חומרי גלם טובים, כלי מיוחד ו.. תוך דקות אתם מגישים מנה מבעבעת וריחנית…

קרא עוד »