מקלובה בקדירה בטאבון של עומר מילר

מתכון ללחם שיפון נהדר מותאם לטאבון. רב תודות ללקוח חי צבר שהעביר לנו את המתכון לאחר שהתאים אותו לעבודה בטאבוןהמתכון הותאם במיוחד לאפייה בטאבון עצים או טאבון גז, כולל התייחסות לאפקט של אש בוערת והגנה על כיכרות הלחם מחריכה ע"י שימוש במגן אש ובמקביל הכנסת קערת מים לקבלת לחות מתאימה.

רכיבים:

הוראות הכנה:

מכינים את המרק: מטגנים בצל במעט שמן. מוסיפים בקר ועוף ומטגנים עד להשחמה. מתבלים ומוסיפים מים. מביאים לרתיחה קלה ומבשלים כ – 3/4 שעה. מוציאים את העוף וממשיכים לבשל את הבשר כשעה נוספת.
מפרידים את הכרובית לפרחים קטנים ופורסים את שאר הירקות. מטגנים כל ירק בנפרד במחבת עם מעט שמן להזהבה יפה ושומרים בצד.
משמנים קדירה של אל מאגו, שתחתיתה מרופדת בעיגול נייר פרגמנט (למניעת הדבקות). מסדרים שכבות של: שכבת עוף ותפוחי אדמה, מעליה את הבשר והירקות, שכבת אורז וחוזר חלילה. מכסים במרק העוף המתובל כ – 2 ס”מ מעל האורז. חשוב שהנוזל יהיה מלוח, זהו בעצם הטעם לכל הסיר כולו.
מביאים לרתיחה קלה ללא מכסה  ואז מכסים, מעבירים לטאבון של אל מאגו שחומם מראש ומבשלים כ- 25 דקות עד להכנתו המלאה של האורז.
רצוי להכין ½ שעה לפני מועד הארוחה ולתת לתבשיל לנוח בקדירה עד אז.
הופכים את הקדירה על צלחת הגשה. מגישים בצד עגבניות טריות מרוסקות בתיבול חריף.

בתיאבון!

כלים להכנת המתכון:

עוד מתכונים לטאבון:

פוטטוס חלומיים בטאבון

טוב זה מתכון שאתם פשוט חיייייבים להכין! 😱 פוטטוס הכי טעימים בעולם מ4 מרכיבים בלבד! שימו לב לשלבי ההכנה כדי שזה ייצא קריספי עם טעם חלומי🤤💥

קרא עוד »

טבית בטאבון

איזה כיף שהחורף כבר פה! הכנו לכם מתכון מושלם לטבית בטאבון – ארוחה קלה, טעימה, ומנחמת. פשוט שמים בטאבון ללילה ומתעוררים בבוקר לניחוחות מדהימים. בתיאבון!

קרא עוד »

No products were found matching your selection.