אודות

לא זוכר מתי התאהבתי לראשונה

אולי זה היה בגיל 8, כשאבי קרא לי למטבח ולימד אותי את רזי הפיצה הראשונה. נשביתי בקסמי המטבח, וההמשך הגיע בטבעיות, עם התנסויות קולינאריות ברוח ים תיכונית ספרדית ואיטלקית – המון שום, שמן זית ועשבי תיבול ארומאטיים, וכמובן הפאיה הספרדית הזורחת בצהוב של הזעפרן.

אך הבישול לא היה האהבה היחידה שלי

במשך השנים פיתחתי גם חיבה מיוחדת לים ולשייט, סקרנות וגעגוע להיסטוריה של ימי הביניים ובעיקר שיגעון גדול לתרבות הלטינית – הבנייה, העיצוב והשיק.

ואז הגיע הטאבון

את כל האהבות, הקרובות ואלה שמעבר לים, שילבתי בגן ביתי, בבניית טאבון אבנים מוסק בעץ בסגנון טוסקני מסורתי, עם אבנים אדומות שהובאו מאיטליה במיוחד. עד מהרה הפך הבית ל"מדורת השבט" לחברים ומכרים, למפגשים חברתיים על לחם שאור חם וריחני, פיצות פריכות או בשר טלה איכותי בבישול איטי.
אל-מאגו מבקשת להיות "נושאת הלפיד" של תרבות אפייה ואירוח זו, בת 500 השנים.

במה אני מאמין?

אנחנו חיים בעידן של תרבות אינסטנט. תמיד ממהרים, תמיד לא מספיקים, מרגישים שהזמן חומק לנו מבין האצבעות. אני מאמין שהתחושה הזו סובייקטיבית וש"חוויית הזמן" היא עניין רצוני הנתון לשליטתנו.
אוכל טוב, כמו יחסים, הוא תהליך המבוסס על נתינה – ומצריך זמן ותשומת לב מיוחדת.
החוויה הספרדית לימדה אותי לתת כבוד לרגע. לקחת אותו לאט. ליהנות מהבישול, מהטעם של אוכל טוב באמת וליהנות לא פחות מהציפייה.

מאחל לכם הרבה רגעים יפים,
ארז אמיתי
וצוות אל-מאגו