חציל מלנזנה - אל מאגו
סל הקניות שלך
לא נמצאו מוצרים בעגלת הקניות.
100% תשלום מאובטח!
0
סל הקניות שלך
לא נמצאו מוצרים בעגלת הקניות.
100% תשלום מאובטח!
0

חציל מלנזנה

רכיבים:

הוראות הכנה:

הוראות הכנה לרוטב בשמל :

  1. ממיסים את החמאה בסיר עם תחתית עבה, התחתית העבה תשמור על התפזרות חום אחידה ובכך תבטיח רוטב מוצלח שלא נשרף.
  2. מכבים את האש ומוסיפים את הקמח, בעזרת כף עץ בוחשים היטב ומחזירים לבישול על להבה נמוכה.
  3. בסיר נפרד מחממים את החלב על אש נמוכה, כדקה או שתיים, רק עד שבועות קטנות מתחילות להיווצר בקצוות. ואז מסירים מהחום.
  4. מוסיפים את החלב לסיר החמאה ולא מפסיקים לבחוש עד לקבלת רוטב בשמל חלק וללא גושים.
  5. כעת מוסיפים מלח ופלפל לבן לפי הטעם, מנמיכים את החום ומבשלים 2-3 דקות על להבה נמוכה מאוד, תוך כדי ערבוב.
  6. מסירים מהאש ונותנים לרוטב לנוח בצד להתקרר.

 

הוראות הכנה לרוטב עגבניות :

מערבבים את העגבניות המרוסקות עם כף שמן זית , כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור ומעט אורגנו.

הוראות הכנה לחצילים :

מסדרים את החצילים באופן חופשי בתבנית פאייה קוטר 36. בוזקים שמן זית, מלח ופלפל ומכניסים לטאבון על 200 מעלות לכ10 דקות עד שהחצילים התרככו ונצלו קלות. מוציאים מהטאבון ומניחים בצד לצינון קל.

להרכבת המנה:

  1. מסדרים שכבה ראשונה של חצילים מעל מוסיפים 2 כפות רסק עגבניות ו2 כפות רוטב בשמל.
  2. חוזרים על השכבות פעם אחר פעם. מעל השכבה האחרונה מפזרים מוצרלה טרייה ועלי בזיליקום ומכניסים לטאבון על חום 250 מעלות לכ-10 דקות .
  3. מסובבים את התבנית מדי פעם ומוציאים כאשר השכבה העליונה של המוצרלה נמסה ונהייתה שחומה.

בתיאבון !

כלים להכנת המתכון:

עוד מתכונים לטאבון:

פיצה ביאנקה

רכיבים: בצק לפיצה נפוליטנית של אל מאגו רוטב בשמל – חמאה/שמן זית, קמח, חלב/חלב צמחי, מלח ופלפל גבינת מוצרלה טרייה פטריות שמפיניון חתוכות דק שמן

קרא עוד »

פיצה קפרזה

רכיבים: בצק לפיצה נפוליטנית של אל מאגו עגבניות מגי טריות חתוכות לפרוסות דקות כדורי מוצרלה טריים חומץ בלסמי איכותי שמן בלסמי איכותי מלח גס ופלפל

קרא עוד »

צלעות טלה

כל מי שאוהב בשר, על האש, על המנגל ובכלל, מוזמן להתענג על מנות הבשר שיוצאות מאל מאגו. טאבון ובשר זה סיפור אהבה שנמשך כבר מאות שנים, והצלייה המיוחדת מאפשרת להוציא בקלות מנות שף שאפשר להתעלף… והיום – צלעות טלה על פאלנצ’ה בטאבון!

קרא עוד »

בליק אקמק – דג בלחם בטאבון

הבליק אקמק הינה מנת אוכל רחוב טורקית שהייתה נמכרת ישירות מסירות הדייגים. הפילטים של הדגים הטריים היו ניצלים על הגריל שעל הסירה ומשם מוגשים בתוך לחם בתוספת בצל ועגבנייה. בכדי לשדרג את המנה המסורתית אנו צולים את הדג בטאבון עצים כשהדג נצלה על פלטת עץ ארז – טכניקה המזוהה עם התושבים המקומיים של צפון אמריקה. מגישים ביחד עם בצק שנאפה באותו הרגע בטאבון בתוספת סקרודליה (ממרח תפוחי אדמה יווני) ועגבניה.

קרא עוד »

No products were found matching your selection.