חציל מלנזנה

רכיבים:

הוראות הכנה:

הוראות הכנה לרוטב בשמל :

  1. ממיסים את החמאה בסיר עם תחתית עבה, התחתית העבה תשמור על התפזרות חום אחידה ובכך תבטיח רוטב מוצלח שלא נשרף.
  2. מכבים את האש ומוסיפים את הקמח, בעזרת כף עץ בוחשים היטב ומחזירים לבישול על להבה נמוכה.
  3. בסיר נפרד מחממים את החלב על אש נמוכה, כדקה או שתיים, רק עד שבועות קטנות מתחילות להיווצר בקצוות. ואז מסירים מהחום.
  4. מוסיפים את החלב לסיר החמאה ולא מפסיקים לבחוש עד לקבלת רוטב בשמל חלק וללא גושים.
  5. כעת מוסיפים מלח ופלפל לבן לפי הטעם, מנמיכים את החום ומבשלים 2-3 דקות על להבה נמוכה מאוד, תוך כדי ערבוב.
  6. מסירים מהאש ונותנים לרוטב לנוח בצד להתקרר.

 

הוראות הכנה לרוטב עגבניות :

מערבבים את העגבניות המרוסקות עם כף שמן זית , כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור ומעט אורגנו.

הוראות הכנה לחצילים :

מסדרים את החצילים באופן חופשי בתבנית פאייה קוטר 36. בוזקים שמן זית, מלח ופלפל ומכניסים לטאבון על 200 מעלות לכ10 דקות עד שהחצילים התרככו ונצלו קלות. מוציאים מהטאבון ומניחים בצד לצינון קל.

להרכבת המנה:

  1. מסדרים שכבה ראשונה של חצילים מעל מוסיפים 2 כפות רסק עגבניות ו2 כפות רוטב בשמל.
  2. חוזרים על השכבות פעם אחר פעם. מעל השכבה האחרונה מפזרים מוצרלה טרייה ועלי בזיליקום ומכניסים לטאבון על חום 250 מעלות לכ-10 דקות .
  3. מסובבים את התבנית מדי פעם ומוציאים כאשר השכבה העליונה של המוצרלה נמסה ונהייתה שחומה.

בתיאבון !

כלים להכנת המתכון:

עוד מתכונים לטאבון:

פוטטוס חלומיים בטאבון

טוב זה מתכון שאתם פשוט חיייייבים להכין! 😱 פוטטוס הכי טעימים בעולם מ4 מרכיבים בלבד! שימו לב לשלבי ההכנה כדי שזה ייצא קריספי עם טעם חלומי🤤💥

קרא עוד »

טבית בטאבון

איזה כיף שהחורף כבר פה! הכנו לכם מתכון מושלם לטבית בטאבון – ארוחה קלה, טעימה, ומנחמת. פשוט שמים בטאבון ללילה ומתעוררים בבוקר לניחוחות מדהימים. בתיאבון!

קרא עוד »

No products were found matching your selection.