
חציל מלנזנה
רכיבים: רוטב בשמל – חמאה/שמן זית, קמח, חלב/חלב צמחי, מלח ופלפל גבינת מוצרלה טרייה עגבניות מרוסקות דק – 400 גרם מלח גס ופלפל שחור שמן
לחתוך את העגבניות לפרוסות דקות, לסדר בצלחת בצורת קרפצ’יו, לבזוק שמן זית, מלח גס ופלפל שחור ולהניח בצד לכ10 דק’.
יש לפתוח את הבצק לצורת דיסק כמה שיותר דק ולהעביר למרדה. לסדר על הבצק את העגבניות לאחר ההשרייה,
לבזוק מעט מלח ושמן זית בצורת ספירלה מהמרכז החוצה ולהכניס לטאבון. לאפות כ- 60-90 שניות תוך כדי סיבוב הפיצה ב-180 מעלות פעם אחת. כשהבצק מוצק ושחום אפשר להוציא את הפיצה. ולפזר כ-100 גרם מוצרלה ולהכניס לעוד דקה נוספת.
לאחר שהמוצרלה נמסה, מוציאים מהטאבון ומפזרים עלי אורגולה, בוזקים חומץ בלסמי ושמן זית ומגישים.
בתיאבון!
רכיבים: רוטב בשמל – חמאה/שמן זית, קמח, חלב/חלב צמחי, מלח ופלפל גבינת מוצרלה טרייה עגבניות מרוסקות דק – 400 גרם מלח גס ופלפל שחור שמן
רכיבים: בצק לפיצה נפוליטנית של אל מאגו רוטב בשמל – חמאה/שמן זית, קמח, חלב/חלב צמחי, מלח ופלפל גבינת מוצרלה טרייה פטריות שמפיניון חתוכות דק שמן
הבליק אקמק הינה מנת אוכל רחוב טורקית שהייתה נמכרת ישירות מסירות הדייגים. הפילטים של הדגים הטריים היו ניצלים על הגריל שעל הסירה ומשם מוגשים בתוך לחם בתוספת בצל ועגבנייה. בכדי לשדרג את המנה המסורתית אנו צולים את הדג בטאבון עצים כשהדג נצלה על פלטת עץ ארז – טכניקה המזוהה עם התושבים המקומיים של צפון אמריקה. מגישים ביחד עם בצק שנאפה באותו הרגע בטאבון בתוספת סקרודליה (ממרח תפוחי אדמה יווני) ועגבניה.
No products were found matching your selection.