מתכוני בשר ודגים

בליק אקמק – דג בלחם בטאבון

פורסם ב 12 באוגוסט 2015

תודה לנדב ולצוות "לואיזה בגן" על המתכון!

 

הבליק אקמק הינה מנת אוכל רחוב טורקית שהייתה נמכרת ישירות מסירות הדייגים. הפילטים של הדגים הטריים היו ניצלים על הגריל שעל הסירה ומשם מוגשים בתוך לחם בתוספת בצל ועגבנייה. בכדי לשדרג את המנה המסורתית אנו צולים את הדג בטאבון עצים כשהדג נצלה על פלטת עץ ארז – טכניקה המזוהה עם התושבים המקומיים של צפון אמריקה. מגישים ביחד עם בצק שנאפה באותו הרגע בטאבון בתוספת סקרודליה (ממרח תפוחי אדמה יווני) ועגבניה.

 

מצרכים:

פילה דג מוסר, סלמון או דג איכותי אחר

מעט סומק

מעט עלי זעתר

שמן זית

סקרודליה:

400 גרם תפו״א מקולפים

3 כפות שמן זית

3 כפות מיץ לימון

2 שיני שום

מלח ופלפל שחור גרוס לפי טעם

 

את הסקרודליה נכין מראש ונגיש קרה. יש לבשל את תפוחי האדמה לריכוך. להעביר למעבד מזון ולטחון עם שאר המרכיבים עד לקבלת מחית אחידה.

להכנת הדג יש להצטייד מראש בפלטת עץ ארז ייעודית. יש להספיג כשעה את הפלטה במים. לאחר מכן למרוח את הדג בשמן זית ולפזר את עלי הזעתר והסומק. להעביר את הדג לפלטת העץ ולצלות בטאבון שחומם לחום של 350 מעלות כשלוש דקות. במקביל לפתוח את הבצק (ע״פ המתכון לבצק פיצה) ולאפות במקביל לדג.

כששניהם מוכנים יש למרוח את הסקרודליה על חצי מהמאפה ולהניח את הדג. להוסיף עגבניה טרייה ולקפל את הבצק לצורת חצי ירח.

בתיאבון!

11698548_859838690753264_3946046909237994_n 11235799_990831804294592_5101263134468169505_n

הצעת מחיר משתלמת




או בטלפון לתאום פגישה 054-4960134

קבל הצעת מחיר