מתכוני בשר ודגים

קלפטיקו – שוק טלה בטאבון – מתכון יווני אותנטי

פורסם ב 8 בפברואר 2016

מצרכים:

כתף טלה אחת, עם העצם (1.5 – 2 ק"ג)

2 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות של 5 ס"מ

3-4 בצלצלי שאלוט בינוניים, מקולפים וחצויים לאורך

4-5 תפו"א בינוניים חתוכים לקוביות של 5 ס"מ (בעדיפות לזנים מוצקים ולא קמחיים)

2 גזרים בינוניים חתוכים לפרוסות של 3 ס"מ

6 שיני שום חצויות לאורך

חצי כוס שמן זית

חצי כוס יין לבן יבש (אופציונאלי, אם יש ילדים אז אין צורך להוסיף)

מיץ מ-2 לימונים בינוניים

2-3 עלי דפנה

4 גבעולי טימין

2 כפיות אורגנו מיובש

מלח ופלפל שחור גרוס

הכנה:

על מנת לייצר את אפקט הבישול האיטי, יש צורך לאטום את הבשר בכלי בישול. אלא אם כן יש לכם קדירת חרס שמתאימה לגודל הכתף ושאר המרכיבים, אז ההמלצה שלי היא לקחת תבנית אפייה עמוקה  ולאטום אותה באמצעות נייר אלומיניום. לא מעט מתכונים משתמשים בנייר אפייה, אני אישית לא מרגיש שהוא עושה את העבודה ולכן ממליץ על נייר אלומניום.

תבקשו שישאירו את החלקים השומניים (הם בדר"כ מפרידים אותם מראש) וכשאתם מגיעים לביתכם, שטפו את הכתף מתחת למים זורמים, ייבשו ושמרו במקרר.

לפני הבישול, וודאו שהכתף בטמפרטורת חדר (שימו אותה במטבח בקערה למשך 2-3 שעות לפני הבישול).

– חממו את הטאבון ל-170 מעלות

– קחו קערה עמוקה והכניסו לתוכה את כל ירקות השורש

– ערבבו שמן, יין, מיץ לימון ותבלינים. הוסיפו אל הקערה עם ירקות השורש וערבבו היטב

– שפכו קצת מהתערובת הנוזלית על תבנית האפייה והניחו את הכתף בתבנית

– שפכו את כל התערובת הנותרת (נוזלים וירקות) על הכתף וסדרו בצורה אחידה על התבנית

– אטמו את התבנית בנייר אלומיניום והכניסו לתנור המחומם מראש למשך 4 שעות

כשפותחים את נייר האלומיניום יש להיזהר! האדים אמנם יעלו ריר בפיכם, אולם גם יהיו חמים מאוד. הכי טוב זה לבדוק לאחר 4 שעות שהבשר כבר 'נופל מהעצם' (על מנת לקבל מושג על איך המנה אמורה להראות, ניתן להסתכל בתמונה המצורפת), לאטום בחזרה עם נייר האלומיניום, להגיש לשולחן ולפתוח אל מול כלל הסועדים.

בתיאבון!

 

הצעת מחיר משתלמת




או בטלפון לתאום פגישה 054-4960134

קבל הצעת מחיר