מתכוני בשר ודגים

עוף בטאבון עם בירה וירקות

פורסם ב 25 במאי 2012

רכיבים:

פחית בירה

עוף שלם מתובל

5 פטריות חתוכות

1 פלפל אדום, 1 פלפל ירוק חתוכים לקוביות

1 בצל ירוק חתוך לחתיכות

מספר שיני שום

מלח

פלפל שחור

הכנה:

לוקחים את העוף המתובל ומושיבים אותו על צולה העופות  שלנו

מסביב לעוף מפזרים את חתיכות הירקות  ומתבלים בפלפל ומלח

מעליהם יוצקים את פחית הבירה שנותנת טאצ' וטעם ייחודי ובנוסף דואגת לעסיסיות הירקות והעוף.

הדלקה והכנת תנור האבן לבישול:

מדליקים את תנור האבן משאירים את פתח הארובה פתוח לרווחה וגם את פתח כניסת האוויר כדי שיהיה מספיק אוויר לבעירה שתחמם את כל התנור ,מעלים את הטמפרטורה לאט לאט עד ל 250 מעלות,טמפרטורה זו מתאימה לצליית עופות ,

עכשיו נפנה את הגחלים לצידו האחד של הטאבון ונכניס את העוף לצידו השני רחוק מערימת הגחלים בכדי שלא ייחרך ונותנים לו שיתבשל לאט לאט ,

סוגרים את דלת הטאבון ומשאירים את פתח הארובה פתוח בכדי שהטמפרטורה לא תעלה מעל 250  מעלות  לאחר 25 דקות פותחים את הטאבון ובודקים את מצב העוף,

ברגע שהעוף השחים ,אנו דוקרים אותו בעזרת מזלג ארוך בכדי לבדוק אם הוא מוכן בפנים,ובכדי לגרום לו להתבשל מבפנים.

לאחר 20 דקות נוספות סה"כ 45 דקות אנו לובשים כפפות חסינות אש ומוציאים בעזרתן את הכלי עם העוף.

אם העוף נראה שחום אז הוא מוכן להגשה.

בתיאבון!!

 

 

הצעת מחיר משתלמת




או בטלפון לתאום פגישה 054-4960134

קבל הצעת מחיר