מתכוני בשר ודגים

פאייה ולנסיאנית

פורסם ב 12 במרץ 2013
  • להכנת המתכון מומלץ להשתמש במחבת פאייה בקוטר של 42-46 ס"מ

מצרכים ל-4 מנות:

400 גרם של אורז עגול

500 גרם עוף, לחתוך לחתיכות של 50 גר'

200 גרם שעועית ירוקה רחבה (שעועית הולנדית )

150 גרם שעועית לבנה טרייה או גרעיני פול

3 עגבניות בשלות

1 כפית של פפריקה מעושנת

מספר חוטי זעפרן

120 מ"ל שמן זית איכותי.

גבעול רוזמרין טרי

* בעונה ניתן להוסיף ארטישוק טרי

גרעיני שעועית לבנה גדולה (שעועית לימה) טריה, קפוא או מיובש.

תהליך ההכנה:

מגררים את עגבניות.

שופכים שמן למחבת, יש לוודא שהמחבת מיושרת, לחמם את השמן על אש נמוכה.

כשהשמן חם מוסיפים את נתחי העוף, מטגנים היטב עד לקבלת גוון זהוב מכל הכוונים, מזיזים  אותם הצידה לשולי המחבת .

כעת מוסיפים את השעועית הרחבה ומטגנים , מעבירים לשולי המחבת, מוסיפים את העגבניות, מוסיפים מלח מערבבים-ומטגנים. אנו יודעים כי העגבניות מוכנות כאשר הם איבדו את כל המים שלהן. לאחר מכן, יש להוסיף כפית של פפריקה מעושנת ומערבבים במהירות עם העגבניות, כך נמנע משריפת הפפריקה וקבלת מרירות.

מערבבים את הכל יחד וממשיכים לטגן  כמה דקות נוספות לאיחוד הטעמים. הבשר צריך להיות מבושל היטב והירקות מטוגנים היטב.

בשלב הבא, מוסיפים את המים לתוך המחבת עד שהם מגיעים כמעט לשפת המחבת.

יש להביא את התערובת לרתיחה.

לאחר מכן מוסיפים את הזעפרן, טועמים ומוסיפים מלח אם יש צורך.  זה הזמן להוסיף למחבת ענף של רוזמרין טרי, יש להוציאו לאחר 10 דקות כדי למנוע טעם חזק מידי.

מבשלים על אש נמוכה במשך 30 -40 דקות. בודקים את מפלס המים ע"י העמדת כף במרכז המחבת –  אם גובה המים נמוך ממרכז הכף יש להוסיף מים,ובמקביל ניתן להוציא במקרה של עודף מים, אך יש לעשות זאת לפני הוספת האורז.

כעת מוסיפים את האורז ע"י ציור של קו לאורך המחבת. מערבבים את  האורז עם הבשר והירקות. כעת, מבשלים את הפאייה על חום גבוה  למשך 5 דקות. לאחר מכן, נוריד את עוצמת הלהבה לחום בינוני-נמוך, ושוב, לאחר 4 או 5 דקות נוריד את הלהבה לחום נמוך-נמוך מאוד. סה"כ זמן הבישול הכולל צריך להיות סביב 18-20 דקות. אין לעלות על זמן בישול זה, שכן האורז יגיע לבישול יתר.

מומלץ להשאיר פאייה לעמוד כ -5 דקות לפני ההגשה. אם האורז עדיין קשה בסוף בישול, יש לכסות את המחבת עם עיתון או חתיכת קרטון, לאחר שמוסיפים מעט מים ולהשאיר את הפאייה כמה דקות נוספות.

בכדי לדבוק במסורת הולנסיאנית כהלכה, יש לאכול את הפאייה עם כף מעץ 🙂

בתיאבון!

הצעת מחיר משתלמת




או בטלפון לתאום פגישה 054-4960134

קבל הצעת מחיר