מתכונים

פיצה מרגריטה נפוליטנית

פורסם ב 25 ביוני 2015
מתכון לפיצה מרגריטה נפוליטנית ע״פ חוקי האגודה של הפיצה הנפוליטנית :
 

אנחנו הנפוליטאנים, מזהים ישר פיצה שלא הכינו אותה בתנור עצים, זה פשוט לא אותו הטעם כמו הפיצה הנפוליטאנית, הסבירה לי מוניקה, הבעלים של מלון פוסידון שבפוזיטאנו שליד נאפולי, בסטאז' שעשיתי אצלם במסעדה. הגעגועים לפיצה נפוליטאנית עשויה כמו שצריך, על פי המסורת ובתנור עצים הביאו אותנו לרכוש תנור כזה אלינו, אל לואיזה בגן מחברת אל מאגו. תוכלו ליהנות מפיצה נפוליטאנית כמו באיטליה וממגוון מאפים ותבשילים עם ארומה שיש רק לתנור עצים!

נדב מלין, שף, "לואיזה בגן"

כמות: כ-4 פיצות אישיות בקוטר 25 ס"מ

לבצק:

מרכיבים:

4 כוסות קמח 00 מיוחד לפיצה  או שטיבל 15

11/2  כוסות מים חמימים

1 כפית מלח

1 כף שמרים יבשים

1 כפית שמן זית איכותי

הוראות הכנה:

מערבבים את השמרים עם ¼ כוס מים חמימים ומשהים ל 5 דקות לערך עד שרואים תסיסה.
מכניסים לקערת מיקסר גדולה את הקמח, המלח ,תערובת השמרים התוססת ואת המים הנותרים
ומתחילים לבחוש את התערובת  כ 2-3 דקות עד שמתקבל כדור בצק שלא נדבק לקערה,
במקרה שהבצק דביק יש להוסיף כפית קמח בכל פעם עד לקבלת הצמיגות הרצויה.
יש לכסות את הבצק בקערת המיקסר  ולתת לו מנוחה 20 דקות לאיחוד המרכיבים,
לאחר מכן  להפעיל את המיקסר ללישה של  2-3 דקות נוספות .
להעביר את כדור הבצק לקערה משומנת ,לכסות בניילון ולתת לו לנוח כ-1/2 2 שעות
או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

הכנת הפיצה:

מרכיבים:

עגבניות מרוסקות – סאן מרזאנו

גבינת מוצרלה טרייה

עלי בזיליקום טריים

שמן זית איכותי

חום הטאבון: כ-350 מעלות

משך אפיה: כ 3 -2  דקות

יש לפתוח את הבצק לצורת דיסק כמה שיותר דק ולהעביר למרדה
בעזרת מצקת למרוח כ -80 גרם מרוטב העגבניות
לבזוק מעט מלח
לפזר כ-100 גרם מוצרלה
לפזר כ-10 עלי בזיליקום
לזלף שמן זית בצורת ספירלה מהמרכז החוצה
להעביר את הפיצה לטאבון פיצה שחומם ל-400 מעלות
לאפות כ- 60-90 שניות תוך כדי סיבוב הפיצה ב-180 מעלות פעם אחת
כשהבצק מוצק ושחום והגבינה נמסה ושחומה אפשר להוציא את הפיצה למגש.
בתיאבון!
סרטון – פיצה נפוליטנה של השף טוני ג'מיניאני

הצעת מחיר משתלמת




או בטלפון לתאום פגישה 054-4960134

קבל הצעת מחיר