מתכוני בשר ודגים

מקלובה בקדירה בטאבון של עומר מילר

פורסם ב 28 באוקטובר 2017

מצרכים:

600 גרם כתף בקר חתוך לקוביות בגודל 2X2 ס"מ

4 שוקי עוף עם עור (מומלץ)

1 בצל גדול פרוס דק

כפית פלפל שחור

½1 כפיות כורכום

כפית אגוז מוסקט מגורר

מקל קינמון

½ כפית הל טחון

מלח

2 תפו"א בינוניים קלופים

½ ראש כרובית קטנה

1 חציל

10 שיני שום

1 בטטה

כוס שמן לטיגון

2 כוסות אורז בסמטי

5-6 כוסות מים

אופן הכנה:
מכינים את המרק: מטגנים בצל במעט שמן. מוסיפים בקר ועוף ומטגנים עד להשחמה. מתבלים ומוסיפים מים. מביאים לרתיחה קלה ומבשלים כ – 3/4 שעה. מוציאים את העוף וממשיכים לבשל את הבשר כשעה נוספת.
מפרידים את הכרובית לפרחים קטנים ופורסים את שאר הירקות. מטגנים כל ירק בנפרד במחבת עם מעט שמן להזהבה יפה ושומרים בצד.
משמנים קדירה של אל מאגו, שתחתיתה מרופדת בעיגול נייר פרגמנט (למניעת הדבקות). מסדרים שכבות של: שכבת עוף ותפוחי אדמה, מעליה את הבשר והירקות, שכבת אורז וחוזר חלילה. מכסים במרק העוף המתובל כ – 2 ס"מ מעל האורז. חשוב שהנוזל יהיה מלוח, זהו בעצם הטעם לכל הסיר כולו.
מביאים לרתיחה קלה ללא מכסה  ואז מכסים, מעבירים לטאבון של אל מאגו שחומם מראש ומבשלים כ- 25 דקות עד להכנתו המלאה של האורז.
רצוי להכין ½ שעה לפני מועד הארוחה ולתת לתבשיל לנוח בקדירה עד אז.
הופכים את הקדירה על צלחת הגשה. מגישים בצד עגבניות טריות מרוסקות בתיבול חריף.

בתיאבון!

 

הצעת מחיר משתלמת




או בטלפון לתאום פגישה 054-4960134

קבל הצעת מחיר