מתכוני בשר ודגים

עוף במרינדה על הגריל בטאבון

פורסם ב 1 ביוני 2014

מרכיבים:

1 עוף ( רצוי אורגני )

שמן זית איכותי

מלח ים

פלפל שחור טחון טרי

5 שיני שום קצוצות דק

מיץ מ 2 לימונים

1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

2 לבנים עטופות בנייר כסף

רשת גריל עם רגליים

אופן ההכנה:

פותחים את העוף מצד אחד ומשטחים אותו ,מורחים אותו בשמן זית, מתבלים במלח ים, פלפל שחור ושום משני צדדיו, מניחים אותו בתבנית ,שופכים את מיץ הלימון והפטרוזיליה מערבבים היטב ונותנים לעוף לנוח במרינדה 1-2 שעות במקרר.

מחממים את הטאבון לחום גבוה כשעה ,מניחים בפנים רשת גריל ו-2 לבנים עטופות בנייר כסף ומחממיםכ-20 דקות. מושכים גחלים מהערימה אל מתחת לגריל, יש להניח את העוף כשהעור כלפי מעלה,לדאוג שהעוף ישכב שטוח.  מניחים עליו 2 לבנים חמות שישטחו את העוף במהלך הצלייה.,כמו כן ניתן להוסיף ענפי גפן יבשים על הגחלים שמוסיפים ארומה מעושנת לעוף.

הופכים העוף אחרי 15 דקות ומורידים אחרי שהעוף נראה צלוי ושחום,מניחים למנוחה של 10 דקות לפני שמגישים.

בהצלחה!

 

הצעת מחיר משתלמת




או בטלפון לתאום פגישה 054-4960134

קבל הצעת מחיר