טאבון

הטאבון הספרדי המקורי זה אל מאגו!
טאבון עצים או טאבון גז.
חברת אל מאגו הנה הנציגה הרשמית והבלעדית של
החברה מספר 1 בספרד בייצור טאבונים ותנורי אבן.
היזהרו מחיקויים!

 

טאבון טולדו של אל-מאגו

הכל אודות הטאבון

 

טאבון עצים או טאבון גז אותנטי הוא "מדורת השבט" של ימינו, המזמין חוויית אירוח חמה ומלהיבה.
הטאבון הספרדי מיועד לאפיית פיצות, פוקצ'ות, לחמים ומיני מאפה מגוונים, בנוסף לבישול, צלייה, גריל וכמעשנת בשר ודגים וכמובן לתבשילי קדרה בשימוש במבחר כלי החרס שלנו והכל ברמת מסעדת שף. צביונו וסגנונו המיוחדים של הטאבון מעניקים לו מעמד של יצירת אמנות המשדרגת כל בית וגינה. הטאבון מיועד להתקנה קלה ומהירה במטבח הביתי או במטבח חוץ בחצר הבית על גגות, בדירות גג ופנטהאוזים. טאבון זה מגיע כמוצר מדף מוכן לשימוש, מניחים אותו על משטח שהוכן מראש מדליקים את הגז או מכניסים עצים מדליקים ומתחילים ליהנות. כל שנותר לכם לעשות זה לבחור גודל שיתאים לשימושכם, גימור וצבע שיתאים לסגנון האהוב עליכם.

צוות אל-מאגו עומד לרשותכם משלב תכנון הבית ואיתור המקום המתאים, ועד להתקנה מקצועית מושלמת של הטאבון, ולבסוף תיהנו מהדרכה צמודה בשימוש בטאבון.

 

 טאבון אל מאגו – איכויות ויתרונות:

 

  • בקרת טמפרטורה מקצועית – הטאבון היחיד בו ניתן לכוון את גובה הלהבה וכך את הטמפרטורה ע"י שימוש בפתחי כניסה ויציאת האוויר בצורה מדויקת ונוחה (פטנט)
  • מדחום מקצועי ל 500 מעלות ובאורך 50 ס"מ לבדיקה מדויקת של הטמפרטורה בחלל התנור.
  • הסקה באש, ע"י עצים או בגז מבטיחה ארומה מעושנת נפלאה, יעילות בחימום, שימוש אקולוגי ידידותי לסביבה וחוויה אסתטית
  • הגעה בזמן קצר לחום גבוה ביותר ולכן מעולה להכנת פיצות איטלקיות מקצועיות.
  • מצוין בכל סגנון: אפיית לחמים פיצות וכל מיני המאפים, בישולי קדירה, צלייה, עישון בשרים, דגים וגריל
  • מבנה כיפה מסורתי המבטיח תנועת חום מיטבית ואחידה ופיזור החום בכל נקודה בשטח התנור
  • בנוי לבני שמוט איכותיות שאוגרות את החום ושומרות על טמפרטורת בישול לשעות ארוכות (מעל 24 שעות)
  • תכנון רצפת לבני השמוט וכיפת הטאבון מיועדים לאגירה והקרנת חום מקסימלית
  • קל להתקנה במטבח חוץ, בגינה, בחצר, במסעדה, בבית, במרפסת או בדירת גג
  • חסכוני במקום: תופס שטח מינימלי
  • בעל דלת מובנית מברזל יצוק הכוללת מערכת (בעלת פטנט!) למניעת פליטת עשן לחלל החדר
  • פתח רחב המאפשר הכנסת פיצות גדולות, לחמי שאור, פויקות, קדרות  ומגשי צלייה בנוחות מרבית
  • טאבון אל מאגו מבודד ב 100% ע"י שבע שכבות בידוד ואיטום כולל שיכבה חיצונית של שעם טבעי מה שמבטיח:
    1. שמירת החום האצור בחלל הטאבון ובקירותיו מעל 24 שעות!!
    2. בטיחותי ומונע כוויות :קירות חיצוניים קרים למגע גם בטמפרטורות גבוהות מאוד
  • 3. חוסך לכם כסף – עלויות תפעול נמוכות ביותר וחסכון ענק באנרגיה בגלל צריכת עצים מינימלית

 

 "כל המעלות"  לבישול בטאבון אבן ספרדי,

מדריך לסגנונות בישול ואפיה בהתאם לדרגת החום .

 

  400° -350° : פיתות

פיתות בטאבון של אל מאגו

 

350° – 300°   פיצות:

פיצה, פוקצ'ה, קלצונה, פיתות, לחם נאן הודי.

הלהבות מגיעות עד לתקרת כיפת הטאבון החום גבוה ביותר.

פיצה איטלקית הטאבון של אל מאגופיצה פיקאנטית בטאבון

 

חשוב לדעת:

יש לדאוג להשאיר את פתח כניסת האוויר בדלת הטאבון פתוח לרווחה וכן את פתח יציאת העשן בארובת הטאבון .

 

250°: צלייה

להבה אנכית צמודה לקיר כיפת הטאבון. מאפשרים לטמפרטורה הגבוהה בטאבון לרדת . חשוב לשמור על להבה קטנה וקבועה בחלל טאבון ועל פתח כניסת האוויר פתוח כדי מחציתו וזאת ע"י הוספת עצים קטנים יותר. לצליית בשר ועופות מומלץ חום של 300 מעלות, היורד עד 270 מעלות, זאת לשם צריבה ראשונית של הבשר ולהשחמה יפה. בטמפרטורה זו ניתן לבשל גם בצק עבה, מגולגל או ממולא בתוך 4-5 דקות בטאבונים.

ארז והעוף שיצא מהתנור,מעדןעוף צלוי בטאבון של אל-מאגו בצולה העופות

 

230° -180°: אפייה

תהליך האפייה מבוסס על קרינת החום הנאגר ונשמר בקירות טאבון. יש להניח לאש לדעוך ולהשתמש במצע הגחלים הלוחשות, ללא להבה. על מנת לוודא שהחום לא ירד מתחת לטמפרטורה המומלצת יש לדאוג שדלת הטאבון תישאר סגורה או מעט פתוחה, תלוי במשך האפייה הדרוש.

כאשר הטאבון במצב אפייה ניתן להכין קינוחים טובים, לצלות ולעשן חזה עוף, ובעיקר לעשות שימוש במגוון כלי חרס חסיני אש אשר נוצרו להכנת מגוון מטעמים בבישול ארוך המותאמים במיוחד לטאבונים.

כלי החרס מיוחדים אלה, העשויים בעבודת יד מחימר PERERUELA אוגרים את החום האצור
ברצפת החימר ובחלל טאבון ומחדירים את החום בצורה איטית וממושכת לכל סוגי התבשילים המתבשלים בטאבונים.
התוצאה היא מעדני גורמה נימוכים בפה, פריכים בחוץ ועסיסיים בפנים, מלאי ארומה מעושנת
וטעימים להפליא.

סמבוסק ממולא טונה ועוד

 

טיפים:

  • אם החום גבוה מידי ויש חשש לחריכת המזון , ניתן לכסות אותו בנייר כסף שיבודד את החום הישיר ויוריד את הטמפרטורה במקצת.
  • אם תחתית הכלי חמה מידי, ניתן להניח מתחת לכלי החרס כלי הגשה נוסף שיהווה שכבת בידוד מהחום הגבוה.
  • בכל מקרה, בכדי לווסת את כמות החום לבישול יש למקם את כלי הבישול בהתייחס למיקום ערימת הגחלים הלוחשות .

 

230° -180°: טאבון במצב גריל (מנגל,ברביקיו)

לאחר הדלקת ערימת העצים בתוך טאבון והפיכת העצים לגחלים אדומות, נמשוך ערימת גחלים
אדומות לקדמת טאבון מתחת לארובה, ונניח עליה מיטת גריל (רשת עם רגליים). יש לשמור על מרחק של 10 ס"מ לפחות מגובה הגחלים, למניעת חריכת הבשר. שיטת ברביקיו זו היא הטובה והנוחה ביותר: הבשר מקבל חום ישיר מהגחלים האדומות ובמקביל חום מחלל הטאבון החם, כאשר העשן עולה ויוצא ישירות  מהארובה הממוקמת מעל הפתח כך שהעשן אינו מתפרץ לפנים ואינו מפריע לטפל בבשר.

טיפ: במקביל להכנת ברביקיו ניתן לבשל בטאבון קדרות עם מנות נוספות ותוספות כגון אנטיפסטי,תפוחי אדמה מוקרמים,פסטה לזניה ועוד.

 

Beefמנגל בטאבון וברקע קדרה

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 230° -180° : אפיית לחמים

השיטה הנוחה והיעילה ביותר לאפיית לחמים, היא להשתמש בטאבון בתום שימוש ממושך בארוחה משפחתית. נפזר את ערמת הגחלים על פני רצפת הטאבון בכדי לדאוג לפיזור חום יעיל בכל האזורים, ואז נסגור את דלת הטאבון ל- 10 דקות לפחות.

יש להשתמש בכפפות חסינות אש (המסופקות על ידינו ) ולנקות הטאבון מגחלים ומאפר, לרוקן את התכולה לתוך כלי קיבול ממתכת, ולנקות היטב את רצפת הטאבון במטאטא הייעודי. לאחר מכן יש ללפף סביב המטאטא מטלית לחה ולנקות את שאריות האפר.

כעת – הטאבון מוכן לאפיית לחמים! ניתן להניח את כיכרות הלחם ישירות על רצפת הטאבון בדומה להכנת פיצה, או בתבניות אפייה.

 

לחם בטאבון של אל-מאגו

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

טיפים:

  • בכדי לקבל את הקרום הקריספי האהוב של הלחם יש להניח כלי חסין אש מלא מים, שיתאדו ויגרמו ללחות בחלל הטאבון. זו תגרום להיווצרות השכבה הפריכה.
  • זמני הכנת הלחם משתנים בהתאם לגובה הטמפרטורה ולגודל כיכר הלחם. בממוצע, אפיית כיכר לחם בטמפרטורה של 210 מעלות אורכת כ- 35-45 דקות.
  • ככלל: מומלץ להתחיל באפיית מאפים הזקוקים לחום גבוה יותר כמו: פיצות,פוקצ'ות, ג'בטות,
  • לאחר מכן מומלץ להכניס את כיכרות הלחם הכפרי הדורשות זמן ארוך וחום נמוך יותר
  • לבסוף, עם ירידת הטמפרטורה מומלץ לאפות קינוחים מתוקים, עוגות , מאפינס, מרנג ועוד!

בהצלחה- ובתיאבון!