טאבון

איך מנקים טאבונים ותנורי אפיה

פורסם ב 25 בנובמבר 2018

ניקוי תנור הוא אחת ממשימות הניקיון שרבים מאיתנו מנסים להימנע מהן, בשל היותן מעט מורכבות משאר פעולות התחזוקה הביתיות. בנוסף לכך, בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים נהנים מטאבון ביתי העומד בחצר, בבית או במרפסת, וגם לניקיונו יש להתייחס בהתאם. לפניכם עצות וטיפים לניקוי תנור אפייה וטאבון ביתי.

 

ניקוי הטאבון

 

טאבוני האבן היפהפיים המוצבים בחצרות הבתים כגון טאבון גז לגינה מוסיפים אווירה וסטייל לכל בית, וזאת עוד לפני שהתחלנו לדבר על שלל המאפים והתבשילים המעולים שניתן להכין בהם. בכדי שתוכלו ליהנות מן הטאבון לאורך שנים, יש לשמור על הפעלה ותחזוקה נאותות.

  • מתי לנקות –  אין צורך לנקות את הטאבון לאחר כל שימוש, ורק במקרים בהם מצטברות שאריות שומן וגבינה על הטאבון כדאי לנקות.  
  • ניקוי יבש – את הטאבון יש לנקות כאשר הוא קר, עדיף להסתפק באמצעי קרצוף יבש כמו צמר פלדה, לקרצף היטב, ולפנות בעזרת מטלית יבשה או מברשת את שאריות הלכלוך.
  • ניקוי רטוב – אם אין ברירה אחרת ניתן להשתמש במעט מים, אולם הימנעו מהספגת הטאבון בכמויות מים גדולות, זה עלול לפגוע בשמוט. לאחר ניקיון במים יש לייבש את הטאבון היטב, וכשמדליקים אותו הקפידו על חימום הדרגתי, כדי לא לסדוק את האבן.
  • החלפה – אם הגעתם למצב בו אינכם מצליחים לנקות את הטאבון ללא שימוש בכמויות מים גדולות, כדאי להחליף את משטח האפייה אחת לכמה שנים. יחד עם זאת, אם תקפידו על ניקיון שוטף, לא תגיעו למצב זה.

 

ניקוי תנור אפייה

 

קיימות שיטות ניקוי תנור אפייה רבות, וישנם אף תנורים, אשר באמצעות חום גבוה במיוחד מנקים את עצמם תוך שהם שורפים את כל שאריות הלכלוך, וכל מה שנותר לכם לעשות הוא לפנות את האפר מן התנור. בנוסף לתכשירי ניקיון המיועדים לתנורי אפייה, ניתן לחמם את התנור למשך 30 דקות כאשר מונחת בתוכו קערה מלאת מים. האדים שייווצרו בתהליך ירככו את שאריות הלכלוך, כך שתוכלו להסירן בקלות. מי שמבקשים להשתמש בחומרי ניקוי טבעיים יכולים לנקות את התנור בעזרת מטלית טבולה בחומץ או מיץ לימון מהול במים. בכדי שהתנור ישמר במצב טוב עיש לנקותו באופן קבוע ושגרתי במשך השנה כולה, ולא רק בפסח וראש השנה.

 

מינון ושגרה

 

הסוד לשמירה על תנור אפייה וטאבון נקיים, הוא תחזוקה שגרתית, וניקיון בתדירות הרצויה. את תנור האפייה כדאי לנקות אחת לשבוע, בעוד שאת הטאבון יש לנקות רק בשעת הצורך. זכרו שאבן השמוט בטאבון רגישה למים, ועדיף לנקותה "על יבש". אם השתמשתם במים הקפידו על ייבוש הולם, ובפעם הבאה שתדליקו את הטאבון, עשו זאת בהדרגה. חימום מהיר מדי לאחר שהאבן ספגה לחות עלול לפגוע בשאמוט. תחזוקה נאותה של הטאבון תאפשר לכם ליהנות מיופיו וממאכליו שנים ארוכות ורבות.

הצעת מחיר משתלמת




או בטלפון לתאום פגישה 054-4960134

קבל הצעת מחיר