דף הבית » מגזין » איך מנקים טאבונים ותנורי אפיה
ניקוי תנור הוא אחת ממשימות הניקיון שרבים מאיתנו מנסים להימנע מהן, בשל היותן מעט מורכבות משאר פעולות התחזוקה הביתיות. בנוסף לכך, בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים נהנים מטאבון ביתי העומד בחצר, בבית או במרפסת, וגם לניקיונו יש להתייחס בהתאם. לפניכם עצות וטיפים לניקוי תנור אפייה וטאבון ביתי.
טאבוני האבן היפהפיים המוצבים בחצרות הבתים כגון טאבון על גז מוסיפים אווירה וסטייל לכל בית, וזאת עוד לפני שהתחלנו לדבר על שלל המאפים והתבשילים המעולים שניתן להכין בהם. בכדי שתוכלו ליהנות מן הטאבון לאורך שנים, יש לשמור על הפעלה ותחזוקה נאותות.
קיימות שיטות ניקוי תנור אפייה רבות, וישנם אף תנורים, אשר באמצעות חום גבוה במיוחד מנקים את עצמם תוך שהם שורפים את כל שאריות הלכלוך, וכל מה שנותר לכם לעשות הוא לפנות את האפר מן התנור. בנוסף לתכשירי ניקיון המיועדים לתנורי אפייה, ניתן לחמם את התנור למשך 30 דקות כאשר מונחת בתוכו קערה מלאת מים. האדים שייווצרו בתהליך ירככו את שאריות הלכלוך, כך שתוכלו להסירן בקלות. מי שמבקשים להשתמש בחומרי ניקוי טבעיים יכולים לנקות את התנור בעזרת מטלית טבולה בחומץ או מיץ לימון מהול במים. בכדי שהתנור ישמר במצב טוב עיש לנקותו באופן קבוע ושגרתי במשך השנה כולה, ולא רק בפסח וראש השנה.
הסוד לשמירה על תנור אפייה וטאבון נקיים, הוא תחזוקה שגרתית, וניקיון בתדירות הרצויה. את תנור האפייה כדאי לנקות אחת לשבוע, בעוד שאת הטאבון יש לנקות רק בשעת הצורך. זכרו שאבן השמוט בטאבון רגישה למים, ועדיף לנקותה "על יבש". אם השתמשתם במים הקפידו על ייבוש הולם, ובפעם הבאה שתדליקו את הטאבון, עשו זאת בהדרגה. חימום מהיר מדי לאחר שהאבן ספגה לחות עלול לפגוע בשאמוט. תחזוקה נאותה של הטאבון תאפשר לכם ליהנות מיופיו וממאכליו שנים ארוכות ורבות.
הרשם עכשיו וקבל עדכונים ישירות למייל שלך
כל הזכויות שמורות לאל מאגו