טאבון

איך קונים טאבון? מדריך לקניית טאבון ביתי (2020)

פורסם ב 5 ביולי 2020

טאבון לא קונים בכל יום. על פי המסורת הספרדית, טאבון עובר מאב לבן במסורת שנמשכת כבר מעל 500 שנים (!). אז, איך בעצם ניגשים לרכישה של מוצר ייחודי שכזה?

  1. הבנת הצרכים

    ארוחות משפחתיות? אירוח חברים? תבשילי קדירה? לחמים? פיצות? גינה / מרפסת? צריך לחשוב על אופי האירוח עליו אתם חולמים, על מיקום הטאבון הביתי, על המאכלים השונים אותם תרצו להכין וכדומה. אל דאגה – אין צורך לדעת את כל התשובות, הצוות המקצועי שלנו יישמח לייעץ לכם בכל שאלה.

  2. בחירת חברת טאבונים מקצועית

    טאבון הוא מוצר מקצועי. מומלץ לקנות טאבון מחברה בעלת ותק וניסיון בינלאומי, שתוכל לייעץ ולסייע לכם בעת הצורך. בדקו האם הטאבון מגיע עם אחריות יצרן. חברה אמינה ואיכותית תעמוד מאחורי המוצרים שלה ותבטיח לכם חווית שימוש מקסימלית.

  3. בדיקת איכות טאבון

    יש מספר מאפיינים של טאבון שצריך לבדוק לפני שמבצעים רכישה:

    • אבן שמוט

      טאבון אמיתי צריך להיות בנוי מ – 100% אבן שמוט. אבן שמוט היא אבן טבעית המיועדת לייצור טאבון, העומדת בטמפרטורות גבוהות במיוחד. אבן שמוט מכילה אחוזים גבוהים של אלומינה – חומר טבעי קשה המבטיח עמידות ושמירת חום אולטימטיבית. חשוב מאוד שליבת הטאבון תיוצר מאבן שמוט!

    • בידוד

      טאבון איכותי הוא טאבון שאוגר חום. בידוד איכותי מבטיח חיסכון משמעותי באנרגיה – שכן נוכל להשתמש בחום שנאגר בטאבון גם בלי מבער גז דולק וללא עצים בוערים. טאבון עם בידוד איכותי יכול לשמור על חום עד 24 שעות (!) מזמן ההדלקה הראשוני של הטאבון.

      1. איך יודעים שהטאבון באמת מבודד טוב?

        חשוב לשים לב שהטאבון מצופה במספר שכבות בידוד עבות. ניתן לחשב את הבידוד של הטאבון על ידי חיסור של רוחב רצפת הטאבון (משטח הבישול) מהרוחב החיצוני של הטאבון. עובי דופן הכיפה של טאבון  איכותי הוא לפחות 10 ס"מ ככל שעובי דפנות הטאבון יותר רחב, כך הבידוד איכותי יותר!

    • דלת

בהמשך לסעיף הקודם בו דיברנו על חשיבות הבידוד, דלת היא אלמנט חיוני לאגירת טמפרטורה. אנחנו נוהגים להשתמש בדלת כאשר מעוניינים לנצל את החום האגור בטאבון לבישול ואפיה – של תבשילי קדירה ולחמים. ללא דלת, החום האגור ייצא מפתח הטאבון ללא שליטה.

    • יניקת עשן

חשוב שהטאבון יתוכנן כך שתהיה יניקת עשן מקסימלית מהארובה, שכן אנחנו לא רוצים שעשן יצא מדלת הטאבון ויפריע לנו. חשוב לוודא כי קיימת סירקולציה איכותית של אוויר – כך שאוויר קר נכנס מדלת הטאבון, ודוחק את העשן לארובה. בארובה מותקן  סוגר עם ידית אשר נמצא במצב פתוח כל עוד בוערת האש, ממקור הגז או העצים, בכדים לשמור על החום האצור בטאבון, יש לסגור את הסוגר לאחר שהלהבה כבתה וכך נשמר החום בטאבון לשעות מרובות מאוד.

    • בטיחות

      בהמשך לכל הסעיפים המצוינים מעלה, בטיחות עומדת מעל לכל. טאבון העשוי מחומרים איכותיים, יחד עם בידוד טוב, אפשרות שימוש בדלת ועוד חשובים לבטיחותכם.

4.טאבון גז או טאבון עצים? משולב?

ישנם מספר יתרונות לרכישת טאבון גז, ומספר יתרונות לעבודה רק עם עצים. הכנו לכם טבלה קצרה המדגישה את ההבדלים בין השניים:

קריטריון / שיטת הפעלה גז עץ
נוחות הדלקה מהירה ונקיון עשוי לקחת זמן, מלכלך
טעם ניטרלי ארומה וטעם מעושנים
עלות תשלום לחברת הגז לפי שימוש ניתן להשתמש בגזם מעץ מתאים או לרכוש 

אז מה עושים? רוב הלקוחות רוכשים יחד עם הטאבון מבער גז. ניתן להניח גזעי עצים צמוד לדופן המרוחקת ממבער הגז, וכך לנצל את נוחות השימוש והמהירות של הגז. וזאת, בלי להתפשר על הארומה והטעם הייחודי שהעץ מוסיף.

  1. מבער גז

    במידה והחלטתם שאתם מעוניינים לרכוש טאבון גז המגיע עם מבער גז, בהמשך למפורט בסעיף הקודם, חשוב לוודא מספר דברים:

    • צריכת גז

      גז הוא משאב יקר. רכישת מבער גז מתקדם וחסכוני תשתלם מאוד בטווח הארוך!החסכון הכלכלי יהיה ענק,  בדקו את צריכת הגז של המבער (נמדדת ביחידות של ק"ג/שעה).

    • לחץ גז

      כיום קיימים מבערי גז לטאבון העובדים על לחץ הגז הביתי – 30 מיליבר. שימוש בלחץ זה מאפשר לנו לחבר את המבער לתשתית הגז הביתית – ללא חיבור ישיר לבלוני גז בקרבת הטאבון.

    • בטיחות

      וודאו שהמבער עומד בתנאי הבטיחות המחמירים ביותר. בכל מקרה, התקנת מבער גז תבוצע אך ורק על ידי טכנאי גז מוסמך!

טאבון גז ביתי של אל מאגו עובד עם עץ

  1. עיצוב

    לאחר כל הבדיקות הטכניות, אנחנו מגיעים לשלב המהנה ביותר בתהליך הרכישה – בחירת העיצוב. הטאבון מהווה פריט עיצובי יוצא דופן ומהווה את מרכז הפעילות בחצר הבית. כיום קיימות אפשרויות עיצוב מדהימות המשלבות את האותנטיות הכפרית יחד עם אלמנטים עיצוביים מודרניים. לדוגמה, טאבון פסיפס בעיצוב גאודי.

  2. לוגיסטיקה

    חשוב לוודא שקיימת אפשרות לוגיסטית נוחה להובלת הטאבון עד למקום יעדו. יש להתייעץ עם ספק הטאבון ולוודא כי קיימות אפשרויות לוגיסטיות נאותות ובטוחות להובלת הטאבון ליעד.

  3. זהו! אפשר להתחיל ליהנות!

    עכשיו חובת ההוכחה היא עליכם 🙂  בישול ואפייה בטאבון זו הנאה גדולה למארח, לחברים וכמובן טעים מאוד! מוזמנים לאמץ מספר מתכונים שיכניסו אליכם לבית חווית טעמים חדשה.

לסיכום, קיימים מספר שלבים ברכישת טאבון ביתי או מקצועי – הבנת הצרכים, בחירת חברה מקצועית, בדיקת איכות הטאבון, בחירת עיצוב ובחינת האפשרויות הלוגיסטיות. חברות מקצועיות יסייעו לכם בתהליך הזה עד להגשמת החלום של קניית טאבון ביתי או מקצועי.

הצעת מחיר משתלמת





או בטלפון לתאום פגישה 054-4960134

קבל הצעת מחיר