טאבון

טאבון אל מאגו בתוכנית מאסטר שף

פורסם ב 16 באפריל 2018

הטאבון הספרדי של אל מאגו כבר זכה לככב על מסכי הטלוויזיות בישראל, כאשר צוות השופטים והמפיקים של מאסטר שף ביקש להשאילו לצורכי אחת התכניות, שעסקה בבצק. בפני הצוות ונציגי אל-מאגו עמדה משימה מורכבת – כיצד להפעיל טאבון גדול בחלל הסגור של אולפן הטלוויזיה, מבלי שמערכות כיבוי האש יתחילו לעבוד, ומבלי שאיש מאנשי ההפקה, צוות השופטים, והמועמדים ייכווה, והודות לאמצעי מדידת טמפרטורה חדשניים, ולאיכותו ובטיחותו של טאבון אל-מאגו, הצילומים הסתיימו בהצלחה, והשופטים נהנו ממאפים משובחים מעשה ידי המתחרים.

טאבון אבן אל-מאגו בתוכנית מאסטר שף

גלגולו של תנור

הכול התחיל כאשר במאסטר שף תכננו עבור המתמודדים אתגר בצק, והמפיקים חיפשו תנור שיתאים למשימה המיוחדת. התנור שנבחר היה טאבון מקצועי של אל – מאגו, שמאפשר אפייה אחידה ומהירה של בצקים שונים, והתנור שמשקלו מעל טון, הועבר אחר כבוד לאולפני הטלוויזיה בנווה אילן. טאבון אבן של אל – מאגו יכול לפעול על עצים, או בעזרת גז, ומטעמי בטיחות, במאסטר שף בחרו להשתמש בטאבון גז.  בבוקר הצילומים הופעל התנור, בו מותקן מבער גז תוצרת איטליה המיובא ע"י אל מאגו, שביכולתו לחמם את משטח הבישול עד לטמפרטורה גבוהה של 400 מעלות צלסיוס. על מנת לוודא שמערכות כיבוי האש לא יפעלו כתוצאה מן החום הנפלט מהטאבון, בוצעה כל העת מדידה של טמפרטורת תקרת האולפן, בעזרת אקדח טמפרטורה מיוחד. המשימה הייתה מעט מלחיצה עבור המנהל הטכני של האולפן, אך הודות לאיכות הטאבון ולבידוד האפקטיבי שלו, יום הצילומים עבר בשלום, והמשימה הוכתרה בהצלחה.

טאבון אבן אל-מאגו בתוכנית מאסטר שף

המאפים

במשימת הבצק השתתפו ארבעה מתחרים, שכל אחד מהם התבקש להכין בתנור האבן מאפה מלוח ומאפה מתוק, ואלו המאפים שהכינו המתחרים:

יהודה, הזוכה הסופי במאסטר שף 2018, הכין פאטאייר במילוי עלי תרד ובצל ירוק, בליווי כדורי לאבנה. לגרסה המתוקה בחר יהודה להכין פיצה מתוקה עם מסקרפונה ואגסים מקורמלים.

יהוידע בחר להכין מאפה סורי, המכונה שמבורק, ממולא תפוחי אדמה, צ'ימיצ'ורי, ובשר כבש, ולמנה המתוקה הכין עוגת שמרים עם שוקולד.

נדיה בחרה להכין למנה המלוחה פיצה עם גבינה ובשר כבש, ברוטב חריף, ולמנה המתוקה הכינה מאפה ממולא אגוזים ושקדים מבצק שמרים, בליווי סירופ מתוק, שנקרא מלאולאו.

בר הכינה למנה המלוחה בורקס גבינות ותרד מבצק פילו, ולמנה המתוקה הכינה מאפה שמרים במילוי שקדים וחלבה.

 

טאבון מקצועי ובטיחותי

בזכות איכותו ובטיחותו של טאבון אבן מבית אל מאגו, הכינו ארבעת המתמודדים מנות בצק מגוונות, שכולן נאפו במקצועיות ובדייקנות, והצילומים הסתיימו בהצלחה. טאבון לאפייה מבית אל – מאגו הוא בטיחותי וחסכוני, ומשלב מסורת של 500 שנות אפייה עם טכנולוגיות מתקדמות, כך למשל מתאפשר בידוד מושלם, ההופך את התנור ליעיל מאוד מבחינת שמירת חום מצד אחד, ובטוח לשימוש מצד שני. הטאבון שומר על חומו למשך שעות רבות, ניתן להפעילו בעזרת עצים או גז, והוא מתאים למגוון רחב של מאפים ותבשילים.

טאבון אבן אל-מאגו בתוכנית מאסטר שף

הצעת מחיר משתלמת




או בטלפון לתאום פגישה 054-4960134

קבל הצעת מחיר