טאבון

טיפים להכנת הפוקאצ'ה המושלמת בטאבון

פורסם ב 2 בספטמבר 2018

אין ויכוח על כך שטאבון אבן בחצר הוא נכס משפחתי בעל ערך רב. הלילות והימים בהם ישבתם מסביב לטאבון עם בני משפחה וחברים, כשאתם אפופים בניחוחות מפתים, ונהנים ממאכלים, תבשילים ומאפים מהבילים היוצאים היישר מן הטאבון אל שולחנכם, יאספו לצרור זיכרונות מתוקים שילוו איתכם לאורך חייכם. ואם כבר הזכרנו מאפים בטאבון, הרי שהפוקאצ'ה היא אחת הכוכבות הראשיות בתחום.

 

בשבחי הפוקאצ'ה

 

הפוקאצ'ה יכולה להיות תוספת לארוחה העיקרית, או מנה בפני עצמה, הכול תלוי בדרך ההכנה, ובהעדפות הקולינריות שלכם. ניתן להכין פוקאצ'ה בסיסית עם מלח גס, שמן זית ועשבי תיבול, ולהגישה בלוויית מטבלים וממרחים, לצד סלט, או כליווי למנה עיקרית. לעומת זאת, ניתן להכין פוקאצ'ה ממולאת בכל טוב, שתהיה המנה העיקרית בארוחה. אם נשים בצד את זמן ההתפחה, הרי שהכנת הפוקאצ'ה היא מהירה ומהנה, זמן האפייה בטאבון גז או עצים קצר מאוד, והתמורה גבוהה לאין שיעור מן ההשקעה. ניתן להתאים את הפוקאצ'ה לדרך ההגשה הרצויה על ידי שינוי התוספות שתניחו עליה לפני האפייה, ניתן להכין פוקאצ'ה עבה או דקה, על פי העדפתכם, הכול תלוי בטעמכם ובאופי הסעודה שאתם מתכננים.

 

שמן זית

 

שמן זית הוא חברה הטוב של הפוקאצ'ה, הוא אחד ממרכיבי הבצק עצמו, הוא שומר על הבצק מהתייבשות בזמן התפיחה, והוא נושא את עם המלח הגס ועשבי התיבול בזמן האפייה. אל תהססו להוסיף שמן זית משובח לפוקאצ'ה שלכם. מעבר לשמן במתכון הבצק, לפני האפייה פותחים את הבצק, יוצרים בו שקעים עם אצבעות הידיים, ומורחים עם הידיים את השמן על הבצק. רק אחרי שהבצק מכוסה היטב בשמן זית איכותי, מגיע הזמן להניח את שאר התוספות.

 

מים

 

פוקאצ'ה מכינים מבצק שמרים, שעל מנת שיתפח כראוי יש לספק לו כמות מתאימה של מים. זו שאלה של איזון, שככל שתצברו ניסיון תדעו לאמוד אותו במדויק. בצק יבש מדי יתקשה לתפוח, ולעומת זאת, אם הבצק יהיה רטוב מדי, יהיה לכם קשה לעבוד איתו. אם הבצק יבש מדי, הוסיפו מים, אם הבצק לח מדי, הוסיפו מעט קמח.

 

חום

 

הפוקאצ'ה נאפית מהר ובחום גבוה. פוקאצ'ה בטאבון אבן שחומם מראש לטמפרטורה של כ 400 מעלות צלסיוס, תיאפה זמן קצר מאוד, וזו הדרך המומלצת לאפות פוקאצ'ה. יחד עם זאת, ניתן גם להכין פוקאצ'ה בתנור אפייה ביתי, אם כי זמן האפייה יתארך לכעשרים דקות. חשוב להקפיד להכניס את הפוקאצ'ות לטאבון או לתנור רק כאשר הם הגיעו לטמפרטורה המבוקשת.

 

סגנון אישי

 

כפי שציינו, ניתן להכין פוקאצ'ה בדרכים שונות, עם תוספות שונות. תנו לעצמכם חופש ביטוי והרשו לעצמכם להיות יצירתיים עם התוספות – אתם עוד תפתיעו את עצמכם, ולאורך הזמן תוכלו להתפאר בפוקאצ'ה ייחודית פרי טעמכם וסגנונכם האישי. זו הזדמנות להתנסות בשילובים שונים של טעמים, ירקות, גבינות ועשבי תיבול, ועוד, ככל שדמיונכם הקולינרי מאפשר, ולהפתיע את עצמכם ואת אורחיכם בפוקאצ'ות חמימות וריחניות שטעמן מופלא ומפנק.

הצעת מחיר משתלמת




או בטלפון לתאום פגישה 054-4960134

קבל הצעת מחיר