טאבון

לחמים מיוחדים ובריאים שמומלץ להכין בטאבון

פורסם ב 3 בינואר 2019

לאפיית לחם בטאבון יתרונות רבים, ואם זכיתם להיות בעליו הגאים של טאבון אבן מבית אל מאגו, בוודאי אתם כבר מכירים את הארומה המיוחדת המאפיינת תבשילים ומאפים שיוצאים מהבילים מן הטאבון. לטובת האופים המתחילים ביניכם מוגשות להלן בחום כמה מילים על היתרונות של אפיית לחם בטאבון עצים או טאבון גז, בתוספת המלצות על לחמים מיוחדים ובריאים.

יתרונות אפיית לחם בטאבון

כדי שהלחם יאפה היטב הוא זקוק בשלב האפייה הראשון לטמפרטורה של 230 – 250 מעלות צלסיוס, זהו חום שקל להשיגו בטאבון, ולעומת זאת לא כל תנור אפייה ביתי מגיע אליו. בכדי שהלחם לא "יתפוצץ", יש לחשוף את הכיכר לטמפרטורה גבוהה בשלב הראשון של האפייה, ואז השמרים בלב הכיכר מסיימים את תפיחתם עד שהקרום מתקשה ומונע מן החום הגבוה להגיע אליהם. אם לא ייחשפו השמרים לחום מספיק גבוה בתחילת האפייה, הם יתפחו לאחר התקשות הקרום, ויפוצצו את הכיכר. בנוסף, הלחם זקוק לטמפרטורה אחידה בחלל האפייה, כפי שקיים באופן טבעי בטאבון. כמו כן, בל נשכח את הארומה הנפלאה המצטרפת למאפים היוצאים מטאבון האבן, ומלווה גם את הלחמים המשובחים שנאפו בו.

לחם ובריאות

לחם הוא חלק בלתי נפרד מתפריטו של כמעט כל אחד מאיתנו, לכל עם ועדה יש את הלחמים המסורתיים שלהם, המלווים אותם לאורך ההיסטוריה ונקשרים בתרבות ובמסורת. למרות טעמו המשובח והמפתה של הלחם הלבן, ניכרת כיום מגמה של חיפוש אחר אלטרנטיבות בריאות יותר למאפה הבסיסי הזה. מה מגדיר לחם בריא – זו שאלה של התורה התזונתית בה אתם דוגלים, ולשאלה הזו קיימות תשובות רבות. באופן כללי, ניתן לומר שלחם בריא הוא לחם שעשוי לפחות בחלקו מקמח מלא, לחם מחמצת נחשב לבריא יותר, כיוון שלאנשים רבים יש רגישות לנכחותם של שמרים מתורבתים במזון. כמו כן, לחם מקמחים מיוחדים, כמו לחם מקמח שיפון, לחם מקמח כוסמין, ולחם שיבולת שועל, נחשב לבריא במיוחד.

יתרונות באפיית לחם במו ידיך

כאשר אנו קונים לחם בסופר או במאפייה, אנחנו קונים מוצר המכיל חומרים שונים, שחלקם נמצאים בו בכדי לאפשר חיי מדף ארוכים יותר, לשפר את מראהו של הלחם, ועוד. חומרים אלו לא תמיד בריאים, ומטרתם היא להפוך את הלחם למוצר רווחי ואטרקטיבי יותר. כשאתם אופים במו ידיכם את הלחם שלכם אתם שולטים במרכיביו ויודעים בדיוק מה הוא מכיל.

המלצות

קודם כל, מומלץ לנסות כמה שיותר מתכונים, מתוכם תבחרו את הלחמים שמתאימים לכם במיוחד. באופן כללי מומלץ לנסות כמה מתכונים של לחם מחמצת, לפחות מתכון אחד של לחם שיפון, וכמה לחמים עם תוספות מיוחדות, כמו לחם תפוחי אדמה, לחם שיבולת שועל, לחם עם אגוזים וכן הלאה. זה הזמן למצוא מתכון לחם טוב ולהתחיל להתנסות באפייתו בטאבון, וכמובן לא לשכוח את הפוקאצ'ות והפיצות, שהטאבון מתאים לאפייתן במיוחד. באתר של אל מאגו תוכלו למצוא כמה מתכוני לחם מומלצים, וצוות אל מאגו ישמח לעזור ולייעץ בכל נושא.

הצעת מחיר משתלמת




או בטלפון לתאום פגישה 054-4960134

קבל הצעת מחיר