טאבון

מאפים ומילויים מפתיעים לטאבון

פורסם ב 6 בדצמבר 2018

ליהנות מכל רגע- לענג את החך

טאבון נאה בחצר הבית הוא פינוק אמיתי, ואין סוף להפתעות הקולינאריות המדהימות שתוכלו להוציא ממנו. הטאבון משמש כמרכז ומוקד משיכה עבור אורחים וחברים, וטבחים  חובבים עתירי דמיון והשראה יכולים למצוא עשרות דרכים לחדש, לפנק ולהפתיע בעזרת מאפים ותבשילים היוצאים מן הטאבון חמים וטעימים. לפניכם כמה דוגמאות.

 

מלוח מתוק: בצלים מקורמלים

 

בצלים מקורמלים מצוינים כתוספת למגוון מנות, טעמם המעודן משדרג כל ארוחה, בשרית או חלבית, וההכנה פשוטה. כל שעליכם לעשות הוא לקלוף ולחצות כתריסר בצלים קטנים, לסדרם בתבנית האפייה כשהחלק החתוך פונה מעלה, לתבל בסילאן, פלפל שחור, כפית סוכר, מלח ושמן זית , ולאפות בחום של 180- 200 מעלות צלסיוס כחצי שעה, עד שהבצלים משחימים ומתקרמלים. ניתן לגוון עם רוזמרין ושום, או רוטב סויה ופירות יבשים, על פי יד הדמיון, ועל פי טעמכם האישי. שימו לב להכניס את הבצלים כאשר הטאבון מתקרר מעט, שכן חום גבוה מדי יחרוך את הבצלים.

 

דגים ועגבניות על מצע פיתה

 

זהו מאפה מפתיע דומה לפיצה, עם טוויסט  של דייגים. לצורך הכנת מתכון זה תצטרכו להכין בצק לפיתה, להתפיחו עד שיכפיל את נפחו, לחלקו לכדורים ולהניח לכדורים לעמוד למשך כרבע שעה.

  • לאחר שכדורי הבצק עמדו כרבע שעה, רדדו כל כדור לעלה עגול, את הפיתות יש לאפות בחום של 300 מעלות צלסיוס למשך כשתי דקות – עד שהן מתנפחות. לאחר האפייה תנו לפיתות להתקרר.
  • הדגים: הכינו מראש שני דגי דניס נקיים מעצמות ומפולטים.והשרו אותם בכחצי כוס שמן זית, ארבע חמש שיני שום כתושות, כפית וחצי עד שתי כפיות מלח, פלפל ירוק חריף ללא גרעינים, וכף פלפל צ'ומה.
  • המנה עצמה: כסו כל פיתה בעגבניות שרי חצויות ורצועות גמבה, ומעליהן הניחו חתיכת דג, טפטפו מעט שמן זית, והכניסו לטאבון לכחמש דקות, עד שהדגים מוכנים. הוציאו מן הטאבון ואיכלו בתיאבון.

 

מאפה קראמבל תפוחים

 

זהו קינוח קליל ומפנק שתוכלו לאפות בטאבון הביתי שלכם.

  • קראמבל: ערבבו בקערה 1/2 כוס שיבולת שועל, 1 כוס קמח, 3/4 כוס סוכר, ו100 גרם קוביות חמאה קרה.
  • מלית: מבשלים במחבת כבדה 1/2 כוס סוכר, עד שהסוכר מתקרמל, מורידים מהאש ומוסיפים 10 תפוחי גרנד מקולפים וחתוכים לפלחים, 50 גרם חמאה, כפית קינמון וכפית תמצית וניל. מבשלים על אש קטנה עד שהתפוחים מתרככים.
  • אפייה: סדרו את המלית בתחתית התבנית, פזרו מעליה כוס אגוזים קצוצים,ומעל למלית הניחו את הקראמבל, הדקו אותו היטב שיכסה את המלית כראוי. הכניסו לטאבון בחום של 300 מעלות, ללא אש גלויה, למשך כשבע דקות, עד שהקראמבל משחים. הוציאו את המאפה מהטאבון, ופזרו מעל אבקת סוכר.
  • ניתן לשדרג את המאפה עם תוספת של פירות יבשים, כגון צימוקים, חמוציות, דבלים ועוד, על פי טעמכם האישי.

 

הצעת מחיר משתלמת




או בטלפון לתאום פגישה 054-4960134

קבל הצעת מחיר