טאבון

פיצה נפוליטאנית בתנור עצים

פורסם ב 22 במאי 2012
"אנחנו הנפוליטאנים, מזהים ישר פיצה שלא הכינו אותה בתנור עצים, זה פשוט לא אותו הטעם כמו הפיצה הנפוליטאנית", הסבירה לי מוניקה, הבעלים של מלון פוסידון שבפוזיטאנו שליד נאפולי, בסטאז' שעשיתי אצלם במסעדה. הגעגועים לפיצה נפוליטאנית עשויה כמו שצריך, על פי המסורת ובתנור עצים הביאו אותנו לרכוש תנור פיצה כזה אלינו, אל לואיזה בגן  מחברת אל מאגו.  תוכלו ליהנות מפיצה נפוליטאנית כמו באיטליה וממגוון מאפים ותבשילים עם ארומה שיש רק אצל תנור לפיצה הנאפה בטאבון עצים!!
בתמונה, הפיצה הנפוליטאנית הראשונה שיצאה מהתנור של לואיזה בגן!! "

נדב מלין – שף, לואיזה בגן.

 

                                  פיצה נפוליטאנית ,לואיזה

בצק לפיצה נפוליטאנית 

כמות: כ-4 פיצות אישיות בקוטר 25 ס"מ

.מרכיבים:

4 כוסות קמח 00 מיוחד לפיצה  או שטיבל 15

11/2  כוסות מים חמימים

1 כפית מלח

1 כף שמרים יבשים

1 כפית שמן זית איכותי.

הוראות הכנה

מערבבים את השמרים עם ¼ כוס מים חמימים ומשהים ל 5 דקות לערך עד שרואים תסיסה

מכניסים לקערת מיקסר גדולה את הקמח, המלח ,תערובת השמרים התוססת ואת המים הנותרים

ומתחילים לבחוש את התערובת  כ 2-3 דקות עד שמתקבל כדור בצק שלא נדבק לקערה,

במקרה שהבצק דביק יש להוסיף כפית קמח בכל פעם עד לקבלת הצמיגות הרצויה.

יש לכסות את הבצק בקערת המיקסר  ולתת לו מנוחה 20 דקות לאיחוד המרכיבים,

לאחר מכן  להפעיל את המיקסר ללישה של  2-3 דקות נוספות .

להעביר את כדור הבצק לקערה משומנת ,לכסות בניילון ולתת לו לנוח כ-1/2 2 שעות

או עד שהבצק מכפיל את נפחו.  

הכנת הפיצה:

מרכיבים:

עגבניות מרוסקות – סאן מרזאנו

גבינת מוצרלה טרייה

עלי בזיליקום טריים

שמן זית איכותי

חום הטאבון: כ-350 מעלות

משך אפיה: כ 3 -2  דקות

אפייה בתנור ביתי : בחום הגבוה ביותר,5-10 דקות.

הדגמה בסרטון הבא:

 

חזור לדף הבית

 

פיצה פפרוני בטאבון –  ב-90 שניות!

 

חזור לדף הבית

 

הצעת מחיר משתלמת




או בטלפון לתאום פגישה 054-4960134

קבל הצעת מחיר