לחמים מיוחדים ובריאים שמומלץ להכין בטאבון

לאפיית לחם בטאבון יתרונות רבים, ואם זכיתם להיות בעליו הגאים של טאבון אבן מבית אל מאגו, בוודאי אתם כבר מכירים את הארומה המיוחדת המאפיינת תבשילים ומאפים שיוצאים מהבילים מן הטאבון. לטובת האופים המתחילים ביניכם מוגשות להלן בחום כמה מילים על היתרונות של אפיית לחם בטאבון עצים או טאבון גז, בתוספת המלצות על לחמים מיוחדים ובריאים.

לאפיית לחם בטאבון יתרונות רבים, ואם זכיתם להיות בעליו הגאים של טאבון אבן מבית אל מאגו, בוודאי אתם כבר מכירים את הארומה המיוחדת המאפיינת תבשילים ומאפים שיוצאים מהבילים מן הטאבון. לטובת האופים המתחילים ביניכם מוגשות להלן בחום כמה מילים על היתרונות של אפיית לחם בטאבון עצים או טאבון גז, בתוספת המלצות על לחמים מיוחדים ובריאים.

יתרונות אפיית לחם בטאבון

כדי שהלחם יאפה היטב הוא זקוק בשלב האפייה הראשון לטמפרטורה של 230 – 250 מעלות צלסיוס, זהו חום שקל להשיגו בטאבון, ולעומת זאת לא כל תנור אפייה ביתי מגיע אליו. בכדי שהלחם לא “יתפוצץ”, יש לחשוף את הכיכר לטמפרטורה גבוהה בשלב הראשון של האפייה, ואז השמרים בלב הכיכר מסיימים את תפיחתם עד שהקרום מתקשה ומונע מן החום הגבוה להגיע אליהם. אם לא ייחשפו השמרים לחום מספיק גבוה בתחילת האפייה, הם יתפחו לאחר התקשות הקרום, ויפוצצו את הכיכר. בנוסף, הלחם זקוק לטמפרטורה אחידה בחלל האפייה, כפי שקיים באופן טבעי בטאבון. כמו כן, בל נשכח את הארומה הנפלאה המצטרפת למאפים היוצאים מטאבון האבן, ומלווה גם את הלחמים המשובחים שנאפו בו.

לחם ובריאות

לחם הוא חלק בלתי נפרד מתפריטו של כמעט כל אחד מאיתנו, לכל עם ועדה יש את הלחמים המסורתיים שלהם, המלווים אותם לאורך ההיסטוריה ונקשרים בתרבות ובמסורת. למרות טעמו המשובח והמפתה של הלחם הלבן, ניכרת כיום מגמה של חיפוש אחר אלטרנטיבות בריאות יותר למאפה הבסיסי הזה. מה מגדיר לחם בריא – זו שאלה של התורה התזונתית בה אתם דוגלים, ולשאלה הזו קיימות תשובות רבות. באופן כללי, ניתן לומר שלחם בריא הוא לחם שעשוי לפחות בחלקו מקמח מלא, לחם מחמצת נחשב לבריא יותר, כיוון שלאנשים רבים יש רגישות לנכחותם של שמרים מתורבתים במזון. כמו כן, לחם מקמחים מיוחדים, כמו לחם מקמח שיפון, לחם מקמח כוסמין, ולחם שיבולת שועל, נחשב לבריא במיוחד.

יתרונות באפיית לחם במו ידיך

כאשר אנו קונים לחם בסופר או במאפייה, אנחנו קונים מוצר המכיל חומרים שונים, שחלקם נמצאים בו בכדי לאפשר חיי מדף ארוכים יותר, לשפר את מראהו של הלחם, ועוד. חומרים אלו לא תמיד בריאים, ומטרתם היא להפוך את הלחם למוצר רווחי ואטרקטיבי יותר. כשאתם אופים במו ידיכם את הלחם שלכם אתם שולטים במרכיביו ויודעים בדיוק מה הוא מכיל.

המלצות

קודם כל, מומלץ לנסות כמה שיותר מתכונים, מתוכם תבחרו את הלחמים שמתאימים לכם במיוחד. באופן כללי מומלץ לנסות כמה מתכונים של לחם מחמצת, לפחות מתכון אחד של לחם שיפון, וכמה לחמים עם תוספות מיוחדות, כמו לחם תפוחי אדמה, לחם שיבולת שועל, לחם עם אגוזים וכן הלאה. זה הזמן למצוא מתכון לחם טוב ולהתחיל להתנסות באפייתו בטאבון, וכמובן לא לשכוח את הפוקאצ’ות והפיצות, שהטאבון מתאים לאפייתן במיוחד. באתר של אל מאגו תוכלו למצוא כמה מתכוני לחם מומלצים, וצוות אל מאגו ישמח לעזור ולייעץ בכל נושא.

אולי גם זה יעניין אותך:

טאבון ביתי

יתרונות השימוש בטאבון ביתי לצורך הכנת הארוחה המושלמת

ניקוי תנור הוא אחת ממשימות הניקיון שרבים מאיתנו מנסים להימנע מהן, בשל היותן מעט מורכבות משאר פעולות התחזוקה הביתיות. בנוסף לכך, בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים נהנים מטאבון ביתי העומד בחצר, בבית או במרפסת, וגם לניקיונו יש להתייחס בהתאם. לפניכם עצות וטיפים לניקוי תנור אפייה וטאבון ביתי.

קרא עוד »

האם יש דברים מיוחדים שצריך לדעת על טאבון ביתי?

ניקוי תנור הוא אחת ממשימות הניקיון שרבים מאיתנו מנסים להימנע מהן, בשל היותן מעט מורכבות משאר פעולות התחזוקה הביתיות. בנוסף לכך, בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים נהנים מטאבון ביתי העומד בחצר, בבית או במרפסת, וגם לניקיונו יש להתייחס בהתאם. לפניכם עצות וטיפים לניקוי תנור אפייה וטאבון ביתי.

קרא עוד »
איך לבשל בטאבון

טאבון עצים – המדריך לאפייה ובישול בטאבון גז או עצים בהתאם לדרגת החום

טאבון עצים או טאבון על גז אותנטי הוא “מדורת השבט” של ימינו, המזמין חוויית אירוח חמה ומלהיבה.
הטאבון הספרדי מיועד לאפיית פיצות, פוקצ’ות, לחמים, פיתות ומיני מאפה מגוונים, בנוסף לבישול, צלייה, גריל וכמעשנת בשר ודגים וכמובן לתבשילי קדרה בשימוש במבחר כלי החרס שלנו והכל ברמת מסעדת שף. צביונו וסגנונו המיוחדים של הטאבון מעניקים לו מעמד של יצירת אמנות -טאבון עצים או טאבון גז למכירה המשדרג כל בית וגינה. טאבון למכירה אשר מיועד להתקנה קלה ומהירה במטבח הביתי או במטבח חוץ בחצר הבית על גגות, בדירות גג ופנטהאוזים.

קרא עוד »

איך מנקים טאבונים ותנורי אפיה?

ניקוי תנור הוא אחת ממשימות הניקיון שרבים מאיתנו מנסים להימנע מהן, בשל היותן מעט מורכבות משאר פעולות התחזוקה הביתיות. בנוסף לכך, בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים נהנים מטאבון ביתי העומד בחצר, בבית או במרפסת, וגם לניקיונו יש להתייחס בהתאם. לפניכם עצות וטיפים לניקוי תנור אפייה וטאבון ביתי.

קרא עוד »

No products were found matching your selection.