טאבון

כל המעלות – המדריך לאפייה ובישול בטאבון גז או עצים בהתאם לדרגת החום

פורסם ב 21 באוגוסט 2017

טאבון עצים או טאבון על גז אותנטי הוא "מדורת השבט" של ימינו, המזמין חוויית אירוח חמה ומלהיבה.
הטאבון הספרדי מיועד לאפיית פיצות, פוקצ'ות, לחמים, פיתות ומיני מאפה מגוונים, בנוסף לבישול, צלייה, גריל וכמעשנת בשר ודגים וכמובן לתבשילי קדרה בשימוש במבחר כלי החרס שלנו והכל ברמת מסעדת שף. צביונו וסגנונו המיוחדים של הטאבון מעניקים לו מעמד של יצירת אמנות – טאבון גז / עצים המשדרג כל בית וגינה. הטאבון מיועד להתקנה קלה ומהירה במטבח הביתי או במטבח חוץ בחצר הבית על גגות, בדירות גג ופנטהאוזים. טאבון אבן זה מגיע כמוצר מדף מוכן לשימוש, מניחים אותו על משטח שהוכן מראש מדליקים את הגז או מכניסים עצים מדליקים ומתחילים ליהנות. כל שנותר לכם לעשות זה לבחור טאבון / תנור אבן למכירה על גז או עצים לבית לגינה ולחצר. תנור פיצה למכירה שמעבר לאפיית פיצה ומאפים משמש גם לצלייה ולגריל בגודל שיתאים לשימושכם, ובגימור והצבע שיתאים לסגנון האהוב עליכם.

צוות אל-מאגו עומד לרשותכם משלב תכנון הבית ואיתור המקום המתאים, ועד להתקנה מקצועית מושלמת של הטאבון, ולבסוף תיהנו מהדרכה צמודה בשימוש בטאבון.

 

 טאבון אל מאגו – איכויות ויתרונות:

  • בקרת טמפרטורה מקצועית – הטאבון היחיד בו ניתן לכוון את גובה הלהבה וכך את הטמפרטורה ע"י שימוש בפתחי כניסה ויציאת האוויר בצורה מדויקת ונוחה (פטנט)
  • מדחום מקצועי ל 500 מעלות ובאורך 50 ס"מ לבדיקה מדויקת של הטמפרטורה בחלל התנור.
  • הסקה באש, ע"י עצים או בגז מבטיחה ארומה מעושנת נפלאה, יעילות בחימום, שימוש אקולוגי ידידותי לסביבה וחוויה אסתטית
  • הגעה בזמן קצר לחום גבוה ביותר ולכן מעולה להכנת פיצות איטלקיות מקצועיות.
  • מצוין בכל סגנון: אפיית לחמים פיצות וכל מיני המאפים, בישולי קדירה, צלייה, עישון בשרים, דגים וגריל
  • מבנה כיפה מסורתי המבטיח תנועת חום מיטבית ואחידה ופיזור החום בכל נקודה בשטח התנור
  • בנוי לבני שמוט איכותיות שאוגרות את החום ושומרות על טמפרטורת בישול לשעות ארוכות (מעל 24 שעות)
  • תכנון רצפת לבני השמוט וכיפת הטאבון מיועדים לאגירה והקרנת חום מקסימלית
  • קל להתקנה במטבח חוץ, בגינה, בחצר, במסעדה, בבית, במרפסת או בדירת גג
  • חסכוני במקום: תופס שטח מינימלי
  • בעל דלת מובנית מברזל יצוק הכוללת מערכת (בעלת פטנט!) למניעת פליטת עשן לחלל החדר
  • פתח רחב המאפשר הכנסת פיצות גדולות, לחמי שאור, פויקותקדרות  ומגשי צלייה בנוחות מרבית
  • טאבון אל מאגו מבודד ב 100% ע"י שבע שכבות בידוד ואיטום כולל שיכבה חיצונית של שעם טבעי מה שמבטיח:
    1. שמירת החום האצור בחלל הטאבון ובקירותיו מעל 24 שעות!!
    2. בטיחותי ומונע כוויות :קירות חיצוניים קרים למגע גם בטמפרטורות גבוהות מאוד
  • 3. חוסך לכם כסף – עלויות תפעול נמוכות ביותר וחסכון ענק באנרגיה בגלל צריכת עצים מינימלית

 

  • 350°-400° :  פיצה, פוקצ'ה, קלצונה, פיתות, לחם נאן הודי
    כאשר הלהבות מגיעות עד לתקרת הכיפה החום גבוה ביותר, הזינו את האש בבול עץ כל 30 דקות בערך.
    דאגו להשאיר את פתח כניסת האוויר בדלת הטאבון פתוח לרווחה וכן את פתח יציאת העשן בארובה.

 

  • 300° -270°: צליית בשר ועוף
    נאפשר לטמפרטורה הגבוהה לרדת לרמה של כ- 300 מעלות. הלהבה אנכית, צמודה לקיר הכיפה. חשוב לשמור על להבה קטנה וקבועה בחלל טאבון ועל פתח כניסת האוויר פתוח כדי מחציתו וזאת ע"י הוספת עצים קטנים יותר.
    לצליית עוף מושלמת מומלץ להשתמש בצולה העופות המקורי של אל מאגו. מכסים את העוף בנייר אלומיניום ולקראת סוף הצלייה מורידים את הכיסוי, כדי להעניק לו את המרקם הצלוי הסופי.
    בשר מומלץ לצלות בתבניות הצלייה המקוריות של אל מאגו בעלות פסי ההגבהה המונעים את השריית הבשר בנוזלים.

 

  • 230° -180°: אפייה
    תהליך האפייה מבוסס על קרינת החום הנאגר ונשמר בקירות טאבון.
    נניח לאש לדעוך ונשתמש במצע הגחלים הלוחשות, ללא להבה. על מנת לוודא שהחום לא ירד מתחת לטמפרטורה המומלצת, נדאג שהדלת תישאר סגורה או מעט פתוחה, תלוי במשך האפייה הדרוש.
    כאשר הטאבון במצב אפייה ניתן להכין קינוחים טובים, לצלות ולעשן חזה עוף, ובעיקר לעשות שימוש במגוון כלי חרס חסיני  אש אשר נוצרו להכנת מגוון מטעמים בבישול ארוך.
    כלי החרס המיוחדים אלה (העשויים כולם בעבודת יד)  אוגרים את החום האצור בחלל טאבון ומחדירים אותו בצורה איטית וממושכת לכל סוגי התבשילים.
    התוצאה היא מעדני גורמה נימוחים בפה, פריכים בחוץ ועסיסיים בפנים, מלאי ארומה מעושנת וטעימים להפליא.
    עוד טיפים טובים: אם תחתית הכלי חמה מידי, נניח מתחת לכלי החרס כלי הגשה נוסף שיהווה שכבת בידוד מהחום הגבוה. בכל מקרה, על מנת לווסת את כמות החום לבישול, נמקם את כלי הבישול בהתאם למיקום ערימת הגחלים הלוחשות .

 

  • 230° -180°: טאבון במצב גריל (מנגל, ברביקיו)
    לאחר הדלקת ערימת העצים בתוך הטאבון והפיכת העצים לגחלים אדומות, נמשוך ערימת גחלים
    אדומות לקדמת הטאבון מתחת לארובה, ונניח עליה את מיטת הגריל מיוחדת של אל מאגו.
    נשמור על מרחק של 10 ס"מ לפחות מגובה הגחלים, למניעת חריכת הבשר. שיטת ברביקיו זו היא הטובה והנוחה ביותר: הבשר מקבל חום ישיר מהגחלים האדומות ובמקביל חום מחלל התנור החם, כאשר העשן עולה ויוצא ישירות  מהארובה הממוקמת מעל הפתח. באופן זה העשן אינו מתפרץ לפנים ואינו מפריע לטפל בבשר.
    טיפ: במקביל להכנת ברביקיו ניתן לבשל בתנור קדרות עם מנות נוספות ותוספות כגון אנטיפסטי, תפוחי אדמה מוקרמים, פסטה לזניה ועוד.

אפיית לחמים

השיטה הנוחה והיעילה ביותר לאפיית לחמים, היא להשתמש בטאבון בתום שימוש ממושך (כמו בארוחה משפחתית). נפזר את ערמת הגחלים על פני רצפת התנור על מנת לדאוג לפיזור חום יעיל בכל האזורים, ואז נסגור את דלת הטאבון ל- 10 דקות לפחות.
באמצעות כפפות חסינות אש של אל מאגו ננקה הרצפה מגחלים ומאפר, נרוקן את התכולה לתוך כלי קיבול ממתכת וננקה היטב במטאטא הייעודי. לאחר מכן נלפף סביב המטאטא מטלית לחה וננקה את שאריות האפר.
עכשיו הטאבון מוכן לאפיית לחמים! נניח את כיכרות הלחם ישירות על רצפת התנור בדומה להכנת פיצה, או בתבניות אפייה.
טיפים: כדי לקבל את הקרום הקריספי האהוב של הלחם, נניח כלי חסין אש מלא מים, שיתאדו ויגרמו ללחות בחלל הטאבון. זו תגרום להיווצרות השכבה הפריכה.
זמני הכנת הלחם משתנים בהתאם לגובה הטמפרטורה ולגודל כיכר הלחם.
בממוצע, אפיית כיכר לחם בטמפרטורה של 210 מעלות אורכת כ- 35-45 דקות.
ככלל: מומלץ להתחיל באפיית מאפים הזקוקים לחום גבוה יותר כמו פיצות, פוקצ'ות וג'בטות.
לאחר מכן מומלץ להכניס את כיכרות הלחם הכפרי הדורשות זמן ארוך וחום נמוך יותר.
לבסוף, עם ירידת הטמפרטורה, מומלץ לאפות קינוחים מתוקים, עוגות , מאפינס, מרנג ועוד!
בהצלחה- ובתיאבון!

 

 

 

הצעת מחיר משתלמת




או בטלפון לתאום פגישה 054-4960134

קבל הצעת מחיר